Teško slavlje Virtusa uz dabl-dabl Tea, Huventud skupo prodao kožu

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.03.2021.
22:49
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda.

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS

Povezane vesti

Košarkaši Virtusa iz Bolonje poveli su u četvrtfinalnoj seriji Evrokupa protiv Huventuda pošto su u prvom meču slavili na domaćem terenu sa 80:75.

Gost iz Badalone je parirao veći deo utakmice i bio više nego ravnopravan rival, ali su izabranici Aleksandra Đorđevića u finišu meča bili skoncentrisaniji i izvojevali tešku pobedu pred gostovanje u Badaloni.

To su učinili zahvaljujući izvanrednom Marku Belineliju, strelcu 24 poena uz tri uhvaćene lopte.

Huventud je bolje počeo meč i poveo sa 6:0, ali je Virtus ubrzo dodao gas i ozbiljno se primakao. 

Uprkos jasnom odgovoru domaćih gosti nisu posustajali pa su kraj prve četvrtine dočekali sa plus tri nakon poena Konora Morgana.

Tokom druge četvrtine vladala je velika borba i rezultatska klackalica sve do poslednjih nekoliko minuta kada su gosti dodali gas i poveli sa plus osam nakon trojke Ćabija Lopeza-Arostegija.

Konce igre Virtusa držao je impresivni Marko Belineli, koji se sa slobodnih bacanja istopio prednost gostiju iz Badalone na tri poena viška.

Već na startu treće četvrtine Belineli je pogodio dve trojke i vratio blagu prednost timu našeg Aleksandra Đorđevića, ali su gosti ubrzo vratili vođstvo posle treće trojke Ferana Basasa.

Španac je novom trojkom na četiri minuta do kraja doneo Huventudu plus sedam, ali je potom usledila simultanka Vinsa Hantera koji je sa pet poena u nizu značajno približi Virtus neugodnom rivalu.

Prava borba najavljena je u poslednjoj četvrtini u koju se ušlo rezultatom 63:63.

Polovina poslednje deonice prošla je takođe u velikoj borbi, a onda je Virtus uhvatio zalet stigavši do plus sedam poenima Hantera sa penala.

To ipak nije obeshrabrilo goste koji su ubrzo stigli do minus tri na dva i po minuta do kraja i usledila je prava drama.

A u njoj se najbolje snašao večeras izvanredni Belineli, koji je mirnoćnom sa penala doneo domaćem timu značajnu pobedu.

Upravo je nekadašnji NBA as sa dva poena sa slobodnih bacanja, kojim je potvrdio tesnu pobedu italijanskom timu.

Odličan na suprotnoj strani bio je Lopez-Arostegi sa 20 poena, dok je Basas imao 14.

Osim Belinelija u redovima pobednika istaklu su se Miloš Teodosić sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 10 asistencija i Gambl sa jednim poenom manje.

Meč u Španiji planiran je za petak od 19 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke