Težak dan za kragujevačku košarku, Radnički ispao, a ko ide u plej-of?

Autor: Darko Mitrović
subota 09.04.2022.
20:52
Izvor: Sportske.net

Bolan udarac za Kragujevčane.

 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Utakmicama poslednjeg, 30. kola završena je sezona AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Utisak večeri je ispadanje kragujevačkog Radničkog u drugu ligu, iako je večeras na svom terenu u derbiju začelja savladao ekipu poslednjeplasiranog Slodesa rezultatom 86:66.

Istovremeno, Kolubara je ubedljivo savladala Vršac na svom terenu sa 103:77 i tako završila ispred Radničkog sa jednom pobedom više.

Kragujevčani su pre samo dva meseca igrali na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, ali nekako je od tada i krenuo njihov sunovrat. Jednostavno, previše su se ove sezone oslonili na veterana i nekadašnjeg reprezentativca Raška Katića koji već ima 41 godinu, uz njega ovu ekipu je nosio još jedan veteran, Marko Đerasimović, nekadašnji košarkaš FMP-a. Oni mlađi su podbacili i Radnički će do početka sledeće sezone morati da obavi ozbiljnu kadrovsku rekonstrukciju.


U ostalim večerašnjim mečevima, postignuti su ovi rezultati:

Dinamik - Dunav 84:78, posle produžetka

Tamiš - Sloboda 90:79.

Zlatibor je još ranije obezbedio prvo mesto i osvojio titulu u AdmiralBet KLS, a ujedno je izborio i plasman u plej-of Super lige, zajedno sa još pet ekipa koje su zauzele od drugog do šestog mesta na tabeli. To su: Sloga, Vojvodina, Mladost Zemun, Dinamik i Sloboda. Ovih šest ekipa će se zajedno sa Borcem i Megom boriti za jedno mesto koje vodi u polufinale plej-ofa. Tamo su direktan plasman izborili Crvena zvezda, Partizan i FMP, na osnovu rezultata iz AdmiralBet ABA lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke