The Vlogilla in Manila (14) – Zapalila se i zvezda, a cilj zaokružio sve

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 07.09.2023.
10:06
Izvor: Sportske.net

Simbolika.

Povezane vesti

Manila – dan petnaesti. Verovali ili ne, po prvi put otkako smo sleteli na Filipine dočeko nas je sunčan dan. Bilo je oko 33 stepeni, bez ijednog oblačka sa vrlo visokim zračenjem. Ne, ne čitate vremensku prognozu, sve je u redu. Pišem ovo jer je simbolika dosta izražena budući da je upravo dan ranije Srbija obezbedila polufinale Mundobasketa. Doneli smo sunce i vedro nebo, što se retko viđa tokom kišne sezone na Filipinima.

Krenuli smo ka „Mall of Asia“ iliti „Azijskom tržnom centru“ i posetili zvaničnu NBA prodavnicu. Izgleda fenomenalno. Dres Nikole Jokića je jedan od prvih koji su istaknuti po ulasku u objekat koji je u sklopu tržnog centra, a najčešće se mogu videti Džejson Tejtum, Tre Jang, Stef Kari, Luka Dončić... Ono što je nas zanimalo jeste imaju li dres Bogdana Bogdanovića. Naglasio sam da je u pitanju Atlanta Hoks, međutim jedna od zaposlednih rekla mi je da je njegov dres RASPRODAT. Začudio sam se. Bogdan jeste zvezda Mundobasketa, ali ovo svakako jeste iznenađujuća informacija. Pomislih da ga je možda pomešala sa Bojanom Bogdanovićem, ali bila je čvrsta u odbrani svog odgovora. Jedino što mi još pada na pamet jeste da su imali vrlo male količine. Ako grešim, onda je Bogdan Bogdanović veoma poznata figura u Manili i to je impresivno čuti.

Današnji program otvorio je meč Nemačke i Letonije i bio je zaista odličan budući da se pitanje pobednika rešilo u poslednjim trenucima kada je Davis Bertans promašio šut za slavlje Letonaca. Mogao je i bolje u ovoj situaciji budući da odapeo sa osam metara na četiri sekunde pre kraja. S druge strane imali smo potpuno indisponiranog Denisa Šrudera koji je udarna igla Nemaca, ali to nije bio ovog puta šutirajući 0/8 za tri i 4/26 iz igre.

Nije dugo prošlo od ponovnog vraćanja unutar hale i gledanja zaista odličnog duela Kanade i Slovenije koji je bio neizvestan do sredine treće deonice. Tada Kanađani uspevaju da se odmaknu, Luka je postajao sve nervozniji što ga je dovelo do isključenja i tako smo dobili rivala u polufinalu. A, samim tim rezervisali smo i kartu za Olimpijske igre. To je i bio cilj svega.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke