The Vlogilla in Manila (17) - Poslednje ludilo Manile

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 10.09.2023.
10:00
Izvor: Sportske.net

Misli su, barem na trenutak, morale da se skrenu.

Povezane vesti

Manila - dan osamnaesti. Srećom pa je Manila za nas jedno vrlo interesantno mesto, gde možete videti razne situacije samo jednim ulaskom u njihov saobraćaj. Tako smo, dan pred finale, rešili da krenemo ka poznatoj pijaci „Grin Hils“ do koje nam je automobilom bilo neophodno oko sat vremena. Sam odlazak do tamo je avantura jer na putu viđate čoveka koji visi na prtljažniku automobila „švercujući“ se tako do svoje destinacije, te psa koji se vozi  iza vozača na motoru i to potpuno nonšalantno. Kakav grad!

Kako se sve u Manili sastoji od tržnih centara, tako je upravo i ova pijaca unutar jednog od njih. Iskreno, očekivali smo da će biti na otvorenom, kao i svaka druga koju smo navikli da posećujemo po Srbiji, ali ovde važe drugačija pravila. I bolje, jer vlaga uz vrućinu stvara nesnosan spoj koji dovodi do odvoda ogromne količine znoja. Ovako smo barem u klimatizovanom prostoru. Video sam svašta. Sve što možete da zamislite na jednom mestu. Od odeće, obuće, mobilnih telefona, hrane... Ma, svega. Bilo mi je impozantno koju količinu „Ajfon“ telefona izlažu. Lažni su, naravno, ali izgledaju kao vrlo dobra kopija. Tamo smo proveli dobar deo dana kupujući suvenire, jer, pitanje je da li ćemo se ikada ponovo naći u Manili.

S obzirom na to da su se javljale velike gužve na ulicama grada, odlučili smo da povratak u smeštaj obezbedi njihov metro. Zadivljujuće, metro je poprilično čisto, a i dobro prevozno sredstvo ovde. Sa dosta skepticizma gledali smo ka toj opciji, ali, jedino na šta moraš da vodiš računa jesu tvoje stvari. Ništa manje ne treba da brineš za njih bilo gde na svetu. No, impozantno je to kakva gužva vlada po gradu subotom u 17 sati popodne.

Nedugo nakon toga, našli smo se u dvorani „Ninoj Akino“, pred medije je izašao samo selektor Svetislav Pešić i bila je to protokolarna izjava. Bez suvišnih pitanja i konstatacija. Prosto, tako je bilo i najbolje. Da sve ostane kako jeste, da igrači budu mirni, da nema bilo kakvog spoljnog faktora nervoze. U boj, krenite junaci svi!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke