Titula za titulom, nova Zvezdina tripla kruna

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.06.2022.
21:53
Izvor: Sportske.net

Uz veliku podršku navijača u Železniku, Zvezda već u drugoj utakmici stavila tačku na finalnu seriju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su šampionski niz i u domaćem prvenstvu.

Tim Dejana Radonjića je večeras u Železniku savladao domaći FMP rezultatom 71:59 i sa 2:0 u pobedama u finalnoj seriji AdmiralBet Košarkaške Superlige stigao do titule prvaka Srbije. Prvi meč na svom terenu Zvezda je pre dva dana dobila sa 110:71.

Crveno-beli su tako nastavili šampionski niz na domaćoj sceni, ovo im je sedma uzastopna titula, dominiraju još od 2015. godine, s tim da 2020. zbog pandemije nismo ni dobili šampiona. Nažalost, ova sezona će ostati upamćena i  po tome što je Partizan odustao od učešća u plej-ofu, nezadovoljan zbog serije incidenata u finalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Ovim trijumfom Zvezda je sezonu okončala sa osvojenom triplom krunom, s obzirom da su prethodno crveno-beli osvojili i trofej Kupa Radovoja Koraća i titulu u AdmiralBet ABA ligi.

Za razliku od prve utakmice u kojoj se samo postavljalo pitanje kojom razlikom će Zvezda trijumfovati, večeras je ekipa FMP-a pružila jači otpor, ali opet nedovoljno za neku veću rezultatsku neizvesnost.

Uz veliku podršku sa tribina dvorane u Železniku, Crvena zvezda je od samog početka imala vođstvo, FMP nije uspeo nijednom ni da izjednači, pa je trijumf Radonjićevog tima potpuno zaslužen.

Tokom prvog poluvremena FMP je imao dosta problema u napadu, ali je u finišu druge četvrtine uspeo da priđe na samo koš zaostatka, pa se činilo da bi ovaj meč mogao da bude još zanimljiviji u nastavku.

I tokom treće četvrtine su ''Panteri'' uspevali da u još par navrata priđu na ''minus dva'', ali opet nisu imali snage za preokret. Zvezda je zatim pojačala ritam, stigla do 14 poena prednosti do kraja trećeg kvartala, 59:45, i već tada je postalo jasno da će crveno-beli rutinski privesti posao kraju.

Zvezda je ovaj meč odigrala bez povređenog Holinsa, u trećoj četvrtini se na povredu požalio i Nikola Ivanović, pa je organizaciju igre preuzeo iskusni Stefan Marković i bez većih problema sa svojim saigračima došao do cilja.

Nikola Ivanović je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom, Kalinić je upisao 12, a u FMP-u su se izdvojili Radonjić sa 14 i Nerandžić i Stepanović sa po 11 postignutih poena.

Pedja Milosavljevic/Starsport

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke