To nije čudo - To su Partizanovi preokreti u "Areni"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 12.01.2024.
23:55
Izvor: Sportske.net

Ništa novo u "Areni".

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana večeras su nadoknadili 24 poena minusa u odnosu na Makabi i slavili protiv Izraelaca u 21. kolu Evrolige pred punim tribinama "Štark arene".

Odigrali su crno-beli katastrofalno na startu utakmice, gubili sa 16:0, a posle dva minuta i 45 sekundi u drugoj četvrtini Makabi je vodio sa ogromnih 39:15. Onda je usledio veliki preokret tima Željka Obradovića, koji je na kraju slavio sa 88:79.

I nije ovo nikakvo iznenađnje imajući u vidu Partizanove utakmice kod kuće u ovoj sezoni Evrolige. Naime, crno-beli su se već četiri puta ranije vraćali iz veoma nezavidne situacije pred svojim navijačima i uspevali da trijumfuju.

Seriju velikih preokreta kod kuće Partizan je započeo u petom kolu kada mu je u goste došla Crvena zvezda. Vodili su crveno-beli sa 75:64 na četiri minuta i 50 sekundi pre kraja, ali je Partizan smogao snage da dođe do trijumfa rezultatom 88:86.

I naredna domaća utakmica Obradvoićevog tima imala je sličan scenario, a tada je protivnik bio Fenerbahče. Imao je turski tim velikih "plus 14" (63:49) posle tri minuta igre u trećoj četvrtini, ali je prosuo ovu prednost do kraja utakmice, a Partizan u dramatičnoj završnici slavio sa 85:84.

Da nikada ne bi trebalo otpisati crno-bele u "Areni" videli smo i u meču protiv Panatinaikosa. Vodila je ekipa trenera Ergina Atamana sa 73:63 na nešto više od četiri minuta pre kraja "regularnog" toka utakmice, ali nisu uspeli da završe posao. Umesto toga meč je otišao u produžetak, a tamo "Arena" eksplodirala nakon trijumfa Partizana rezultatom 92:87.

Dakle, preokret nije nikakvo čudo, jer je Partizan već pet puta ove sezone uspeo da dođe do njega u "Areni". To nije slučajnost, niti sreća.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke