To se čekalo, dolazi nova era Evrolige!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.05.2022.
14:09
Izvor: Beta

Velika nada za srpsku klupsku košarku.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Izvršni direktor košarkaške Evrolige Đordi Bertomeu napustiće funkciju krajem juna, posle odluke koju je potvrdila većina od 11 klubova akcionara tog takmičenja.

Kako je preneo specijalizovani košarkaški portal Jurohups, Evroliga će dobiti novo rukovodstvo, koje više neće predvoditi Bertomeu.

Bertomeu je u Beogradu tokom završnog turnira Evrolige rekao da nije zvanično obavešten o odlasku sa funkcije, koji je dogovoren prošlog oktobra, ali su ga sada predstavnici klubova kontaktirali i preneli mu odluku.

U korist Bertomeua glasalo je pet klubova.

Kako se navodi, ostatak razgovora bio je usredsredjen na novo rukovodstvo i očekuje se postavljanje novih direktora. Oni mogu doći iz klubova koji se takmiče u Evroligi ili to mogu biti cenjene ličnosti iz sveta košarke, kakva je Dejan Bodiroga.

Pitanje učešća CSKA iz Moskve u takmičenju još nije zvanično rešeno. Ruski klub želi da igra, kako je i obavestio sve uključene, ali to se u ovom trenutku čini nemogućim za narednu sezonu, pošto su sve ruske ekipe isključene iz međunarodnih takmičenja zbog vojne intervencije u Ukrajini.

To bi značilo da bi na raspolaganju bile tri specijalne pozivnice za učešće u Evroligi naredne sezone. Glavni kandidati su Valensija i finalisti AdmiralBet ABA lige Partizan i Crvena zvezda, ali odluka nije doneta.

A kada je u pitanju finale plej-ofa AdmiralBet ABA lige, u AdmiralBet-u uz drugu raznovrsnu ponudu igara možete i da prognozirate šampiona. Kvota na Zvezdu je 1.55, a na Partizan 2.20.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke