Tobi pokazao da može sve, Ivanović iznenadio i isplatilo mu se!

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.09.2023.
21:57
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda Zvezde.

Igokea m:tel/Marija Vuruna
Igokea m:tel/Marija Vuruna

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su započeli sezonu u AdmiralBet ABA ligi pošto su u Laktašima savladali Igokeu sa 63:81.

Nije to bila najgledljivija utakmica, s akcentom na prvom poluvremenu kada je arbitar Damir Javor često prekidao igru, te odlazio da gleda snimke. Poprilično je potrajao taj period igre. Zapravo, trajao je više od sat vremena. Na sve to, nismo viđali ni raskošne šuterske poteze, što se, ruku na srce, promenilo u drugih 20 minuta.

Crvena zvezda je sve vreme imala prednost. Jesu isprva imali problema u organizaciji napada i samoj postavci, ali uspeli su to da nadomeste pojedinim teškim šutevima, recimo Rokasa Gedraitisa koji je bio raspoložen na ovoj utakmici. Pomalo iznenađujuće, Duško Ivanović poverenje je ukazao Daliboru Iliću, a ovaj mu je to uzvratio dobrim rolama i u napadu i u odbrani. 

Povremeno je Igokea u prvom poluvremenu dolazila na posed, dva razlike, ali Zvezda je u poslednjih pet minuta druge deonice krenula nešto jače i atraktivnije. Gedraitis i Bolomboj su atraktivnim potezima uneli energiju u ekipu, a sve je to rezultiralo sa „+8“ pred odlazak na odmor. Ono što se dogodilo u prvom delu igre jeste i da se Miloš Teodosić upisao u listu strelaca na oduševljenje mnogobrojnih navijača crveno-belih u Laktašima.


Slika je bila drugačija pri startu drugog poluvremena. Zvezda je prešla dvocifrenu granicu i imala sigurnu prednost koju su održavali s tendencijom da raste.

Duška Ivanovića je mogla da obraduje rola centarske linije. Majk Tobi je zaista bio sjajan pokazavši i svoje dobro poznate kvalitete – šut sa distance. Dva puta se dizao sa linije za tri i oba puta bivao precizan. Luka Mitrović je takođe bio dvocifren, a svakako da je impresionirao i Dalibor Ilić rolom i samopouzdanjem.

Izostali su Zvezdini pokušaji sa poludistance. Toga baš nije bio, zapravo, dogodila su se tek dva i to flouter Jaga dos Santosa i šut Majka Tobija. U svakom slučaju, pitanje pobednika iz perspektive Crvene zvezde rešeno je na vreme i u poslednjih četiri minuta se samo čekalo da vreme istekne.

Igokea je dosta loše trčala u ovoj utakmici i uz slab šut i nedostatak pariranja u skoku svom rivalu, nisu mogli da budu ovde tim koji bi kreirao više problema viceprvaku AdmiralBet ABA lige.

Majk Tobi je ubacio 19 poena, imao je i osam skokova. Rokas Gedraitis je upisao 12, a Dalibor Ilić 11, uz šest skokova i jednom bolokadom. Jedini bez minuta u Zvezdi bio je Ognjen Kuzmić.

Što se Igokee tiče, Tanasković je meč završio sa 14 poena i osam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke