Tobijevi problemi sa samopouzdanjem: "Manje pritiska treba da stavljam na sebe"

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 04.12.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

"Navijači veruju u mene".

Djordje Kostic/KK Crvena zvezda
Djordje Kostic/KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Slovenački reprezentativac Majk Tobi bio je najefikasniji i redovima Zvezde u pobedi nad Cibonom sa 23 poena.

"Mislim da smo uradili dobar posao, utakmicu ozbiljno shvatili. Dobro smo odigrali, nakon dobre utakmice u Evroligi. Mislim da je dobro za tim, igrali smo dobro u odbrani i napadu", počinje Tobi.

Tobi pleni u regionalnim mečevima, ali se mnogo slabije snalazi na evropskim terenima.

"Ne znam, Neda se šalio sa mnom da je u sredu ABA utakmica. Mislim da mnogo pritiska stavljam na sebe, trebam samo da izađem i igram utakmice. Samo da manje pritiska stavim na sebe i odigram kao drugo poluvreme. Moram više verovati sebi i ne razmišljam previše", uz smeh dodaje centar Zvezde.

Dobio je podršku navijača i na prethodnoj utakmici u Evroligi i sinoć u ABA.

"Apsolutno, navijači su ovde neverovatni prema meni. Da me vide da se mučim u Evroligi i da mi čuvaju leđa to puno znači za mene. Mislim da veruju u mene, zato moram i ja verovati u sebe. To znači puno. Vide da se trudim, čak i kada ne ide dobro dajem sve od sebe i oni to poštuju, to je sve što hoće od igrača i sada je vreme da im vratim", ističe Tobi.

Tobi je igrao u Valensiji 2017. godine i tamo je napravio lepe uspomene.

"Uzbuđen sam, uvek je lepo vratiti se u Valensiju. To je za mene specijalno mesto, tamo sam počeo evropsku karijeru i proveo puno vremena. Radujem se povratku i nadam pobedi", nestrpljiv je reprezentativac Slovenije.

"Definitivno, igramo dve lige sa razlogom. Evroliga nije krenula kako smo hteli, ali dok god smo dobri u ABA ligi to je dobro za nas. Kada bismo se popravili u Evroligi i nastavili da igramo dobro u ABA to bi bilo ispunjenje cilja. Naš cilj je da pobedimo svaku utakmicu i da se takmičimo uvek. Nadamo se da ćemo krenuti da igramo bolje u Evroligi", zaključuje Tobi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke