Todorić: "Videće i Liga šampiona zašto je naš teren poseban"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.09.2016.
21:51
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor KK Partizan NIS Dragan Todorić govorio je za zvanični sajt FIBA Lige šampiona o ambicijama kluba u tom takmičenju i tom prilikom poručio da će domaći teren ponovo biti jedna od najvećih prednosti crno-belih.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS vraća se na evropsku scenu posle godinu dana pauze, s tim što se odustalo od prvobitne odluke da se igra u Evrokupu pa je klub završio u novoformiranom takmičenju koje organizuje FIBA.

Na zvaničnom sajtu FIBA Lige šampiona osvanuo je intervju sa sportskim direktorom Partizana Draganom Todorićem koji je u kratkim crtama pokušao da objasni šta će biti ciljevi crno-belih u novoj sezoni.

"Naš cilj i cilj našeg trenera Aleksandra Džikića, koji o tome govori svakodnevno, je da damo svoj maksimum na svakoj utakmici. Sve što tražimo od svojih igrača je da se nakon odigranog meča ne osvrću i postavljaju sebi pitanje dali su mogli da daju više. To je naša filozofija i nadamo se da će nas odvesti daleko u svim takmičenjima" rekao je Todorić.

Partizanovi navijači nadaleko su poznati u svetu košarke pa ne čudi što su "Grobari" i ovoga puta bili nezaobilazna tema.

"Protivnici u Ligi šampiona videće zašto je naš domaći teren poseban. Navijači će nam u Beogradu davati neophodnu podršku a naši igrači se uvek 'hrane' tom atmosferom. Na kraju, sve se ipak svodi na ono što se događa na terenu tokom 40 minuta" objasnio je Todorić.

Sportski direktor kluba iz Humske objasnio je kako će trener Aleksandar Džikić biti jedan od najvažnijih faktora u stvaranju tima koji će praviti uspeh na evropskoj sceni.

"Džikić zna šta znači Partizan, oseća klub i umeo je da igračima da novu dozu samopouzdanja u momentu kada je preuzeo klub sredinom prošle sezone. Rezultati koji su potom usledili bili su pokazatelj koliko mu igrači veruju" ističe Todorić.

Crno-beli još uvek nisu završili sa formiranjem tima za nastupajuću sezonu pa Dragan Todorić nije želeo da komentariše koliko bi Partizan daleko mogao da dogura u FIBA Ligi šampiona.

"Još uvek ne znamo kako će izgledati rosteri ostalih ekipa zbog čega je rano da govorimo o takmičenju. Primarni cilj je bio da vratimo Partizan u evropska takmičenja, a FIBA Liga šampiona se ispostavila najboljom opcijom za nas. Sada je vreme da budemo najbolji što možemo" zaključio je Todorić.

Najtrofejniji srpski klub takmičiće se u Grupi E sa atinskim AEK-om, Bešiktašom, Dinamo Sasarijem, Ludvigsburgom, Šarlroa i Zjelonom Gorom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 03.09.2016
11:08

Koliko su me Todoric i Galijani razocarali, to je strasno, izbledeo je sav sjaj...

avatar
Saturday, 03.09.2016
11:07

Celava pevacica.

avatar
Don.Mile
Friday, 02.09.2016
22:31

jedna je INSTITUCIJA , jedina institucija i jedini zivi ponos naseg grada i drzave !!!

avatar
Jedan jedini
Friday, 02.09.2016
22:18

PARTIZAN NAJTROFEJNIJI NA OVIM PROSTORIMA I SAMPION EVROPE 1992.NAJVECI SRPSKI BREND

avatar
Nebitan_Lik
Friday, 02.09.2016
22:13

Vasi navijaci su kao starlete. Koriste svaku priliku za poziranje i izlazak u medije. I sada ce oni kao da pune halu, pa kao navijaju i kada Partizan izgubi, pa ostanu posle utakmice xaxa. A kada je Aba liga nema ih nigde. Mi barem bojkotujemo i ne dolaze. Ali sta je sa vasim toliko bezgranicnim fanovima? Dodju na tekmu samo kada ih nalozite ovim tekstovima. Lazno ste postali institucija,zato imate i lazne navijace. Hajde sada lupajte minuse jer vas je vise ovde nego u hali