Tomašević: "Domaćin je uvek u prednosti, ne znam što Evroliga nije smanjila tenziju"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 13.05.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Prva u nizu utakmica je večeras u 20.30 časova.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Bivši košarkaš Partizana i Crvene zvezde Dejan Tomašević u emisiji "Jutro" na "TV Prva" govorio je o finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige između Partizana i Zvezde. 

Prvi derbi na programu je večeras u 20.30 časova u "Pioniru".

"Domaćin je uvek u prednosti. Nažalost, neke stvari koje su izbile u prvi plan, kao po difoltu pred prvu seriju, bacaju senku i u drugi plan košarku. Apelujem da i večeras i svaka sledeća utakmica protekne u što boljoj atmosferi. Da pustimo momke da igraju, da pobedi bolji. Ovo je samo prva od nekoliko", rekao je Tomašević.

S obzirom na to da su učešće u Evroligi "večiti" završili u regularnom delu, ostaje im borba u AdmiralBet ABA ligi, kao i KLS.

"Posle jedne turbulentne sezone za oba tima i ne baš zadovoljavajućih rezultata, ulaze u odlučujuću seriju koja treba da donese nešto, a ne znaju za šta se bore. Ne znamo da li jedna ili dve ekipe igraju Evroligu. To stvara dodatnu nervozu. Nije mi jasno zašto Evroliga nije donela odluku. Prevelika je tenzija koja neće dozvoliti da igrači budu u prvom planu. Treba spustiti loptu, dopustiti Teu, Avramoviću, da uživamo u njihovim majstorijama. Predsednici, treneri treba da rade na smirivanju strasti. Neka pobedi bolji. Zvezda kao domaćin ima prednost, ali hajde da uživamo u košarci", dodao je Tomašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke