Tomić kaže da je Zvezda odigrala "perfektno", ali da cilj nije ispunjen

Autor: Pavle Knežević
subota 06.04.2019.
20:56
Izvor: Sportske.net

Na kraju je pobedila košarka, ocenjuje trener crveno-belih.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Milan Tomić bio je jako zadovoljan posle ubedljive pobede nad Partizanom i plasmana u finale ABA lige, ali je istakao da to nije cilj tima, nego osvajanje trofeja.

"Mislim da je večeras košarka pobedila, da je bila izuzetno lepa utakmica za sve navijače i sve ljude koji su gledali utakmicu.

Bili smo sve četiri četvrtine bolji od Partizana, a to se ne bi desilo da nije bilo naše publike koja nam je pomogla do finala, jer su nas bukvalno nosili svih 40 minuta", rekao je Tomić, koji je dobio aplauz prisutnih novinara prilikom ulaska u halu.

Zvezda je dominantno pobedila Partizan i slavila sa 2:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

"Ova polufinalna serija nije bila laka, prošli smo sa 2:1. Partizan ima dosta kvalitetan tim i kvalitetne pojedince, a mi nemamo toliko kvalitetne pojedince koliko tim. U košarci uvek pobeđuje tim. Hteo bih da čestitam svojim igračima, odigrali su perfektno. Od danas nas čeka finale. Zvezda uz ovakve navijače treba da bude u Evroligi", rekao je Tomić.

Novinari su primetili da je "sve lakše kada igra Perperoglu", na šta se Tomić nasmejao. Pitanje je bilo i da li je Zvezda ušla u meč sa više motiva.

"Pa jeste. Stratos je igrač koji ima iskustva i način na koji igra, čita sve situacije na terenu i može da te kazni u svakom trenutku. Sad, da li smo imali veći motiv - sigurno su moji igrači znali značaj ove pobede, pogotovo protiv Partizana. Nije bio težak posao da ih motivišem. Oni znaju šta to znači, i stranci. Uz moju pomoć su odreagovali i naši navijači su bili naš šesti igrač", rekao je Tomić.

Posle četiri utakmice sa Partizanom na jednu loptu, ovde je vaš tim dobio, sa strane gledano, prilično lagano.

"To su bile sve fenomenalne utakmice, ceo košarkaški svet je uživao u njima. Ja se uvek nadam pobedi u svakoj utakmici. Sad, kad bismo znali sa koliko ćemo da pobedimo, ne bismo bili treneri, nego proroci. Naš cilj nije da prođemo u finale, nego da osvojimo ABA ligu", rekao je Tomić.

A u finalu? Cedevita ili Budućnost?

"Ne bih hteo da u ovom trenutku ulazim koga bih hteo u finalu. To su dobre ekipe, videćemo sutra ko će to biti. U ovom trenutku treba da budemo srećni i radosni i da prespavamo večeras, pa ćemo da vidimo", kratko kaže Tomić.

Da li će Reglend biti spreman za finale?

"Ne zna se. Za nedelju dana ćemo imati tačnu informaciju", kaže trener.

Prve dve utakmice finala zakazane su za 12. i 14. april, ali to se može promeniti. Dvorana "Aleksandar Nikolić" je zauzeta tada zbog futsala, tako da će Zvezda naknadno obavestiti javnost gde će se igrati te utakmice.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez Bakero
Sunday, 07.04.2019
14:44

Ja ne verujem šta sam pročitao. Šta, sad će još ispasti da Partizan ima kvalitetnije pojedince..?!

avatar
jv
Sunday, 07.04.2019
13:41

U Areni, napunićemo.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Sunday, 07.04.2019
04:41

Tomicu tebi svaka cast jer pobediti klub koji ima najveci budzet u ABA ligi, najskuplji tim u ABA ligi i najplacenijeg trenera od kad se kosarka igra na ovim prostorima nije mala stvar.

avatar
Grb partizana 1997?
Saturday, 06.04.2019
22:34

Igracima Zvezde odbiti po 10% od plate sto su povukli rucnu poslednjih 5 minuta.

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 06.04.2019
21:42

Циљ је прстен.