Tomiću je posle 30 razlike važno da traži greške svog tima

Autor: Pavle Knežević
utorak 30.10.2018.
21:46
Izvor: Sportske.net

A posle novog pitanja "šta je cilj u Evrokupu?", dao je očekivan odgovor.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda je razbila Galatasaraj i odigrala odlično, ali trener Milan Tomić ne želi da kaže da je to bila najbolja partija tima u sezoni, već je istakao da ekipa i posle ovakve partije mora da radi na svojim greškama.

"Ja ne mogu da poredim utakmice, sad da kažem da li je najbolja ili nije…Mi posle svake utakmice gledamo svoje greške, a gledaćemo i posle ove utakmice. Bitni su detalji, mora da se radi na detaljima, čak i posle 30 razlike treba da gledamo svoje greške, ne treba nikada da se opuštamo i da budemo sigurni ako hoćemo da idemo na trofeje. Sada nam dolazi Cedevita. Treba da budemo u fokusu, kažem igračima da svaki dan treba da budu u fokusu i da rade", rekao je Tomić.

Zvezda je pobedila 87:57 i tako ostvarila četvrtu pobedu u pet kola Evrokupa.

"Kontrolisali smo ritam ove utakmice, što pokazuje statistika. Olakšali smo sebi meč, pobedili smo 30 razlike, ali pobedili smo 30 razlike protiv dobrog tima. Čestitam igračima, koji su bili u fokusu svih 40 minuta i to tražim svakodnevno od njih", rekao je Tomić.

Organizovani navijači Zvezde prvi put su ove sezone došli u halu i napravili su bučan ambijent.

"Ovo je privilegija da doživiš, šesti igrač, od početka sezone. Ja se stvarno zahvaljujem publici na podršci", rekao je Tomić.

Jedan od izveštača pitao je trenera da li sada želi da kaže kakve su ambicije kluba u Evrokupu, i dobio je očekivani odgovor.

"Mislim da sam odgovorio na to pitanje jedno 10 puta. Valjda je dovoljno da vam odgovorim 10 puta? Svi znate moj odgovor: idemo meč po meč i da radimo i da napredujemo u isto vreme", rekao je Tomić.

Trener Galatasaraja Ertugrul Erdogan bio je vrlo jasan: Zvezda je bila jako dobra, a njegov tim jako loš.

"Čestitam Crvenoj zvezdi i treneru Tomiću. Ovo je nama bila jedna od najgorih partija u sezoni. Počeli smo jako loše u prvoj četvrtini i nikad se nismo približili Zvezdi. Odbrambeno nismo nikako reagovali, ali druga stvar je da ofanzivno nismo imali predstavu šta da radimo na terenu. Ne razumem zašto, ali nisu hteli da dele loptu, celu utakmicu smo igrali na gužvu.

Nije bilo nikakve organizacije, tako da je jasno da kad se igra u Beogradu protiv Zvezde, morate mnogo bolje i organizovanije. Mislim da smo naučili mnogo dobrih stvari o evropskoj košarci. Dobra košarka za Zvezdu i čestitam
", rekao je Erdogan.

Jedan od predstavnika medija pitao je trenera da li su na njega uticali "događaji iz 2014. godine", odnosno kada je u Istanbulu ubijen navijač Zvezde Marko Ivković, odnosno da li je to pravilo dodatni pritisak.

"To je tužan trenutak za sve nas bio, ali ovde osećam samo uobičajen pritisak, košarkaški. Taj trenutak je bio jako težak za celu evropsku košarku", rekao je Erdogan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Wednesday, 31.10.2018
12:07

Apis a navija za tim u kome je prva petorka stranaca. Istorija je ponekad komična. Srpski igrači su postigli ČAK 9 (DEVET) POENA!!!

avatar
Апис
Wednesday, 31.10.2018
00:27

Апсолутно се слажем; БИТНИ СУ ДЕТАЉИ! Да је било ситних грешака, јесте. Срећом, разлика је константно била огромна, па нису утицале те грешк(иц)е на коначан исход. Ја, као навијач, ПРЕЗАДОВОЉАН САМ када се подвуче црта.