Tomislav Mijatović: "Efes je velika čast, Dušan mi je jako dobar drug"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.05.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Mijatović se dokazao i Efes ga je nagradio.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaški klub Anadolu Efes ozvaničio je pre nekoliko dana saradnju sa Tomislavom Mijatovićem koji će ekipu kao trener predvoditi u naredne dve sezone.

On je preuzeo kormilo Efesa od Erdema Džana i trgnuo ekipu. Nije bilo puno vremena za manevrisanje iako je turski velikan dospeo do plej-ina. Zastali su u toj fazi Evrolige, a sada je cilj da se domognu krune u domaćem šampionatu. Pred Tomislavom Mijatovićem je najveći izazov u trenerskoj karijeri, ali oseća veliku čast što mu je pružena ovakva prilika.

"Imao sam razgovor sa čelnicima kluba. Predsednik mi je rekao da želi da vođenje tima bude prepušteno meni i da ostanu stvari unutar ‘familije’. Poručio je da želi nekoga ko je iznutra, ko poznaje ekipu i to kako je kolektiv izgledao u ovom prošlom razdoblju. Govorio je još da mu je želja da se sve još nadogradi, pojača i da bude još kompetitivnije u svakom aspektu. Meni je to bio veliki kompliment.

Nisi ni svestan veličine tih velikih stvari kad se zapravo dogode. Kada se sve slegne, naravno da je to i velika čast, obaveza i uzbuđenje. Posle zapravo pokušaš malo u tom celom procesu da uživaš, što je teško", rekao je Mijatović za "BasketBall Sphere".

U poslednje vreme, u turskim medijima su se pojaviljivale informacije da bi Efesov novi trener mogao biti Dušan Alimpijević.

"Mi smo svega bili svesni, sve smo znali kroz ceo ovaj proces. To su neke stvari koje su uvek aktuelne. Dušan i ja smo veliki prijatelji. U kontaktu smo na dnevnoj bazi, pa smo se i čuli danas tri puta (u momentu intervjua). Imamo neku trening utakmicu koju treba da odigramo, pokušavamo tu neke stvari dogovoriti. 

S druge strane, Dušan je apsolutno zaslužio ovo gde je. U Bešiktašu ima sjajnu sezonu, kao i u Bursi prethodno. Uradio je neverovatne stvari. Sa dva različita tima došao je do same završnice Evrokupa. Malo koji trener je to do sada uspeo u kratkom periodu u Evropi. Tu je reč o vrhunskom stručnjaku koji je s razlogom tu gde je. S razlogom je meta ostalih klubova. S druge strane, to je moj jako dobar drug s kojim imam komunikaciju više na dnevnoj bazi, tako da smo bili upućeni u sve", rekao je Mijatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke