Toni Parker bljuje vatru na Poceka: "Nikada više ovakav trener"

Autor: Nemanja Janošev
subota 06.01.2024.
21:37
Izvor: Sportske.net

Nisu se našli.

EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Asvel Toni Parker razočaran je u italijanskog stručnjaka Đanmarka Poceka kojem je danas i zvanično uručen otkaz u tom timu.

Poceko nije uspeo da podigne Asvel nakon što je nasledio Ti-Džej Parkera u novembru.

I pre zvaničnog otkaza znalo se da će doći do rastanka između francuskog tima i Poceka.

"Vrlo sam, vrlo razočaran njegovim učinkom i vođenjem tima. Znali smo već dve, tri nedelje da neće ići dalje. Nijedan klub u Evroligi ne igra ovako. Nerealno je i prosto nemoguće da igraš tri meča nedeljno sa devet igrača", počeo je Parker za "Ekip".

On je pojasnio koji su takođe bili razlozi otkaza Poceku.

"Njegova ličnost je bila sve više negativna. Imao je poteškoće, demotivisao je igrače i malo po malo oni su bili ti koji nisu više verovali u njega. Uz dodatak da je odlučio da ne igra sa našim mladim igračima. Ne želim trenera koji radi to, to nije naša filozofija".

Italijanski stručnjak je, očigledno, digao ruke od toga da Asvel može da ostvari pozitivan rezultat u Evroligi ove sezone.

"Uz sve to, saznao sam da je odustao. Kao takmičar, to je nešto što ne mogu da razumem, da odustaneš tako nakon mesec i po dana. Ali, video sam da neće otići sam od sebe. Nije želeo da ostavi novac na stolu. To je biznis", naveo je Parker.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke