Tradicija kaže - Zvezda gubi na startu Evrolige!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 05.10.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Ipak, ona je tu da se ruši.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova igraju premijernu utakmicu u novoj sezoni Evrolige.

Crveno-beli se vraćaju u "Beogradsku arenu", karte su rasprodate, a rival ekipi trenera Duška Ivanovića biće francuski Asvel.

Iako je Zveda favorit na ovoj utakmici "crveno-beli" će se suočiti sa veoma negativnom tradicijom kada je u pitanju uvodna runda Evrolige.

Naime, Zvezda je poražena u poslednjih šest premijernih evroligaških utakmica. Svaki put otkako se igra u novom formatu.

"Crni niz" nastao je 2016. godine kada su "crveno-beli" kao domaćini izgubili od turske Darušafake sa 73:70.

Godinu dana kasnije Zvezda je opet bila blizu pobede na otvaranju Evrolige, ali je Žalgiris slavio u Kaunasu rezultatom 78:76.

U narednoj sezoni umesto Zvezde predstavnik AdmiralBet ABA lige u Evroligi bila je podgorička Budućnost, a kada se klub sa Malog Kalemegdana 2019. godine vratio u elitu na startu je poražen od Panatinaikosa u Atini sa 87:82. Nije Zvezda mogla do pobede na premijeri ni 2020. kada je poražena od Fenerbahčea u Istanbulu sa ubedljivih 77:63.

I na startu naredne sezone Fener je bio koban po "crveno-bele", ovoga puta turski tim bio je bolji rezultatom 61:57, dok je u prvom kolu prošle sezone Efes savladao Zvezdu sa 72:59.

Dakle, šest godina Zvezda ne zna za trijumf u prvom kolu Evrolige. Asvel u "Areni" je idealna prilika da se loša tradicija prekine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke