Transfer dana u AdmiralBet ABA ligi - Karlo Matković!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.07.2022.
11:20
Izvor: Sportske.net

Tokom prepodneva je sve ozvaničeno.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Ono što se i očekivalo, danas je zvanično potvrđeno - dosadašnji centar Mege, hrvatski košarkaš Karlo Matković novi je član ljubljanske Cedevita Olimpije.

Ljubljančanima je on četvrto pojačanje ovog leta, posle Jana Kosija, Amara Alibegovića i Lovra Gnjidića, a potpisao je ugovor do kraja naredne sezone.

Matković je pre dolaska u Megu već bio član Cedevite, ali dok je ovaj klub imao sedište u Zagrebu. Kada je došlo do fuzije Cedevite sa Olimpijom, on je najpre bio pozajmljen OKK Beogradu, a onda je prešao i u Megu.

''Srećni smo što će nam se Karlo Matković pridružiti u Ljubljani posle tri sezone, što je mogao da iskoristi kao pozajmljen igrač za sticanje preko potrebnog iskustva. Karlo je deo Cedevite Olimpije, a u poslednje dve sezone u Megi je dokazao koliko je talentovan košarkaš i svi očekujemo da se još više popravi pod budnim okom našeg stručnog štaba u Ljubljani, a istovremeno pomogne našem timu da ostvari sve naše takmičarske ciljeve“, rekao je sportski direktor Cedevita Olimpije Sani Bečirović.

Zadovoljan je i trener ljubljanskog tima Jurica Golemac.

''Konačno je Karlo sleteo među nas u Cedeviti Olimpiji. Veoma smo srećni što će nam se pridružiti. On je igrač koji ima veliki potencijal, ali je istovremeno i zahvalan i mlad igrač sa mnogo mladalačke energije koju će preneti na ceo tim. On će sigurno napredovati sa nama i pomoći nam da ostvarimo svoje ciljeve. Zaista sam srećan i jedva čekam da se bacimo na posao i da nam se pridruži jer će se sigurno uklopiti u naš sistem brze i energične igre sa puno skokova i kontakta'', izjavio je Golemac.

Nestrpljiv da počne sa treninzima je i sam igrač.

''Veoma sam srećan što ću biti deo Cedevite Olimpije u narednoj sezoni. Jedva čekam da stignem u Ljubljanu, da upoznam nove saigrače, da počnem pripreme i da počne nova sezona. I sada pozivam navijače da nam se pridruže na domaćim utakmicama i da nas podrže'', rekao je Matković.

AdmiralBet ABA liga je objavila kvote za šampiona naredne sezone, a Cedevita Olimpija je četvrti favorit sa kvotom 25.00. Partizan je prvi favorit sa 1.70, sledi Crvena zvezda sa 2.40, a treća Budućnost sa 20.00.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke