Transfer dana u Hrvatskoj, Cibona će imati veoma zanimljivu ekipu, ali šta se dešava sa Gnjidićem?!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.08.2021.
17:34
Izvor: Sportske.net

Između dva saopštenja zbog kršenja klupske discipline, stigla i potvrda još jednog velikog pojačanja.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Zagrebačka Cibona je počela pripreme za novu sezonu, a danas je i kompletirala ekipu koja će pokušati da se konačno izbori za mesto u vrhu ABA lige.

Najnovije pojačanje Zagrepčana je reprezentativac Hrvatske Antonio Vranković, dosadašnji košarkaš Splita i sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i Hrvatske Stojka Vrankovića.

Trener Cibone Vladimir Jovanović je potvrdio da je ovim transferom Cibona praktično završila posao u prelaznom roku.

''S Vrankovićem se može reći da smo kompletirali ceo roster. Naravno, i dalje ćemo biti aktivni na tržištu i reagovati ako za to bude potrebe. Verujemo da ova ekipa može igrati modernu košarku i da može ispuniti sve naše ciljeve. Antonio je jedan od najperspektivnijih igrača u Hrvatskoj na svojoj poziciji, hrvatski je reprezentativac i neko ko nam sa svojim fizičkim predispozicijama može puno doneti, pre svega defanzivno. Mlad je kao i ostatak ekipe tako da sam siguran da će se brzo uklopiti i nadam se da će atmosfera biti odlična te da će s našim igračima činiti dobru i snažnu centarsku liniju. Na njemu je da dobro trenira i da iskoristi svaku priliku koju će dobiti'', izjavio je Jovanović.

Pre Vrankovića, Cibona je ovog leta angažovala i Amara Gegića, Hosea Vildosu, Nejtana Roversa, Ivana Majcunića, a uz to je za sada uspela da zadrži i Lovra Gnjidića, i pored velikog interesovanja barskog Mornara za ovog igrača.

Međutim, Gnjidić očigledno nije odustao od tog transfera, pa je Cibona juče objavila saopštenje u kom se navodi da se Gnjidić umesto na treningu, pojavio i prostorijama kluba, u pratnji svog agenta, i saopštio da više ne planira da trenira u Ciboni.

U klubu su ga podsetili na obaveze iz ugovora, nisu prihvatili njegov zahtev i već danas se Gnjidić izvinio, izvinjenje je prihvaćeno, a mladi košarkaš se vratio treninzima, potvrđeno je u najnovijem saopštenju Cibone.

Sa Gnjidićem ili bez njega, Cibona će naredne sezone imati veoma mladu ekipu, čiji će najstariji igrač biti 25-godišnji Vildosa. Tu su i Roko Prkačin, Toni Nakić, Mateo Drežnjak, Danko Branković... svakako će biti zanimljivo videti njihove mogućnosti i za očekivati je bolji plasman nego u minuloj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke