''Treće poluvreme'' u Atini - Atamanu prekipelo: ''Barcokase, prestani! Ne budi ljubomoran...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2024.
23:55
Izvor: Sportske.net

Trener Panatinaikosa poslao oštre poruke kolegi.

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Panatinaikos je večeras pred svojim navijačima u OAKA areni savladao ekipu Olimpijakosa sa 83:76 i smanjio na 2:1 u pobedama u finalnoj seriji grčkog plej-ofa, posle dva vezana trijumfa crveno-belih.

Zanimljivo je bilo i posle meča tokom pres konferencije trenera Panatinaikosa Ergina Atamana koji se pored ostalog osvrnuo na svoje isključenje u prethodnoj utakmici u Pireju i s tim u vezi poslao određene poruke treneru Olimpijakosa Jorgosu Barcokasu koji je prethodno komentarisao to isključenje.

''Čuo sam da je moj prijatelj Barcokas pomenuo moje ime na konferenciji za novinare. Molim te, prijatelju, prestani da pričaš o meni. Ja radim svoj posao, ti radi svoj posao. Ne budi ljubomoran. Možda u budućnosti osvojiš sa Olimpijakosom neku Evroligu, to su očekivanja vaših navijača.

Takođe, čuo sam na poslednjem susretu u Pireju, pomenuo je zašto sam isključen, i mislio je da bih i večeras mogao da uradim tako nešto. Ok, ovo je moj posao. Sudije me izbacuju, ali ti radi svoj posao, gospodine. Ne spominji moje ime na konferenciji za štampu. Komentariši svoju igru'', poručio je Ataman.

Večerašnjom arbitražom bio je uglavnom zadovoljan.

''Želeo bih da kažem da smo večeras igrali košarkašku utakmicu. Mi smo najbolji košarkaški tim u Evropi. To smo pokazali cele sezone. Molim vas pustite nas da igramo košarku! Rekao sam to ne samo posle utakmice u Pireju, govorio sam i šefu suđenja u Solunu posle poslednje utakmice protiv Arisa. Žalio sam se. Rekao sam: 'Hajde da igramo košarku, a ne američki fudbal. Rekao mi je: 'U pravu si, treneru'.

Takođe sam veoma uznemiren zbog suđenja koje sam video te večeri u Solunu. Sledeću utakmicu smo igrali u Solunu, iste sudije su bile tamo, a nismo igrali košarku. Najbolji strelac Evrope u proseku ima 5-6 slobodnih bacanja po utakmici. Večeras su nas pustili da igramo košarku, a mi smo im pokazali da smo bolja ekipa od Olimpijakosa. Mi smo to pokazali večeras. Ako nas puste da igramo košarku u Pireju u sredu, pokušaćemo da pobedimo igrajući košarku'', zaključio je Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke