Trejd u Njujorku - "Babo" Bogdanović se opet seli

Autor: Filip Rodic
sreda 26.06.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

"Velika četvorka" u Niksima.

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Hrvatski veteran Bojan Bogdanović trejdovan je u Bruklin Netse u paketu za Mikala Bridžisa.

Uz njega je u drugi tim iz "Velike jabuke" poslato pet pikova prve runde, mogućnost zamene pikova u prvom krugu i izbor u drugoj rundi, prema Adrijanu Vojnarovskom iz ESPN-a.

Bruklin će dobiti nezaštićene pikove Njujorka 2025, 2027, 2029. i 2031. godine, zajedno sa nezaštićenom zamenom pikova sa Njujorkom 2028. Takođe, Netsi će dobiti prva četiri zaštićena pika prve runde 2025. i preko Milvoki Baksa izbor druge runde. Niksi će od Netsa dobiti pika druge runde 2026. godine.

Bogdanović se vraća u Netse, gde je igrao između 2014. i 2017. nakon što je napustio Evropu i Fenerbahče. Tidesetpetogodišnji Hrvat je prošle sezone prosečno postizao 15,2 poena za Detroit Pistonse i Nikse.

Popularni "Babo" je doveden na polusezoni kako bi pomogao Niksima u dubljem proboju kroz plej-of svojim šutem i iskustvom. Povrede i slaba forma nisu ga zadržali u sastavu Tim Tibodoa.

Bridžis (27) nikada nije propustio nijednu utakmicu u svojoj NBA karijeri, prosečno je postizao 19,6 poena prošle sezone za Bruklin i smatra se jednim od najbolji igrača uloge za velike timove.

U Niksima, Bridžis se ponovo ujedinjuje sa bivšim saigračima iz Vijanove, Džejlenom Bransonom, Džošom Hartom i Donteom di Vinčencom, koji su vodili Vajldketse do nacionalnog šampionata 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke