Trejdovi koji bi promenili istoriju NBA! Dva najveća rivala i dva mega pojačanja!

Autor: Lazar Nikolić
subota 30.07.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Mogu li do 18. prstena?

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Boston Seltiksi i Los Anđeles Lejkersi su dve najuspešnije NBA franšize u istoriji sa po 17 šampionskih prstenova. Naredne sezone jedan od ova dva velikana mogao bi da stekne prednost i osami se na večnoj listi šampiona. Za to će im biti potrebna pojačanja.

Boston je aktivniji između dve sezone, već su doveli dvojicu iskusnih šutera Malkoma Brogdona i Danila Galinarija, ali Seltiksi žele mnogo veća imena, pre svih Kevina Durenta iz Bruklina.

Zbog Durenta bi "žrtvovali" sjajno Džejlena Brauna jednog od lidera ekipe koga bi trejdovali u Netse zajedno sa Derikom Vajtom i pikom na draftu, ali ne deluje da su u Bruklinu voljni da ostanu bez KD-a. Možda bi to učinili ako u trejd bude uključen i jedan od najboljih defanzivaca lige Markus Smart, čini se previše za Seltikse. Očekuje se da Boston ipak pronađe rešenje, ponudi nekog od "manje bitnih" igrača iz startne postave, pre svih iskusnog Ala Horforda i tako izađe pred Bruklin i aktivira letnju transfer "bombu" Kevina Durenta.

Sa druge strane Lejkersi gledaju kako da se "otarase" Rasela Vestbruka koji je bio veoma loš prošle sezone. MVP iz 2017. godine imao je najgoru sezonu u karijeri i nikako nije uspeo da se uklopi sa Lebronom Džejmsom.

Sada Lejkersi žele da trejduju Vestbruka i dovedu novu superzvezdu Kajrija Irvinga iz Bruklina.

Kajri i Lebron su već zajedno osvojili šampionski prsten 2016. godine sa Klivlend Kavalirsima, pokazali da umeju da funkcionišu zajedno, pa bi njihovo "spajanje" u Los Anđelesu moglo da donese mnogo toga dobrog Lejkersima. Ne treba zaboraviti ne Entonija Dejvisa koji bi zajedno sa pomenutom dvojicom činio najjači trio u NBA ligi.

Bruklin bi za Irvinga tražio upravo Rasela Vestbruka koga bi mogao da upari sa Markusom Smartom i Džejlenom Braunom ukoliko bi Durent otišao u Boston, tako bi i Netsi imali respektabilnu ekipu naredne sezone.

AdmiralBet je pripremio sjajan specijal posvećen NBA ligi. Boston je i bez Durenta prvi favorit za osvajanje Istočne konferencije, a kvota na Seltikse je 3.20.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke