Trener AEK-a o smrti Jelovca, bilo je i komunikacije nakon moždanog udara

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 06.12.2021.
15:45
Izvor: Sportske.net

Šta se dešavalo u Atini nakon moždanog udara.

screenshot - twitter.com/bc_nn

Povezane vesti

Trener AEK-a Stefanos Dedas govorio je o situaciji koja je pretodila moždanom udaru Stevana Jelovca.

U razgovoru za "sports.walla" je istakao da nije bio prisutan kada je Jelovac pao na zemlju, ali da je video kako ljudi zovu hitnu pomoć.

"Pre tri nedelje sam sa igračima radio video analizu. Jelovac nije sedeo sa nama, jer je imao povredu skočnog zgloba. Bio je u sali za tretmane i vozio je bicikl za vežbanje. Kada smo završili sastanak, poslao sam igrače na trening i videli smo ljude kako zovu hitnu pomoć. Bio je pri svesti, uspeli smo da malo komuniciramo s njim, ali smo shvatili da nešto nije u redu i da je imao moždani udar", rekao je Dedas.

Kaže i da je trening automatski bio prekinut.

"Odmah smo otkazali trening i igrači su bili u bolnici. Sutradan smo igrali protiv Rige bez treninga, ali smo igrali za njega. Borili smo se kao ludi i pobedili. Onda smo odigrali i utakmicu u šampionatu i otišli na reprezentativnu pauzu. Kada smo imali vremena bez treninga i utakmica, shvatili smo koliko je situacija ozbiljna. Iz bolnice nisu stizale dobre vesti, ali smo mislili da će se izvući zato što je bio mlad", kaže on.

Nade da će igrati ponovo košarku nije bilo, ali su se nadali da će Stevan izbeći smrt.

"Niko se nije zavaravao da će se Jelovac vratiti i zaigrati ponovo košarku, ali smo se nadali da će se probuditi i da će imati što manje oštećenja. Protekle dve nedelje psihički smo se pripremali za najgore, tako da objava o njegovoj smrti nikoga u timu nije iznenadila. Kada je porodica zatražila premeštaj za dalje lečenje u Srbiju, bilo nam je jasno da nada više ne postoji", rekao je Dedas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.