Trener Atlante pričao o Bogdanu iz Partizana! ''Verovatno se ne seća ovoga...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.04.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Bogdanov rekord je bio povod da njegov trener američkim novinarima ispriča i ovu priču.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Preneli smo jutros, Bogdan Bogdanović je ušao u istoriju Atlanta Hoksa kao igrač koji je u dresu tog tima postigao najveći broj trojki u jednoj sezoni, čak 234.

Taj rekord je postavio u minimalnom porazu Atlante od Šarlot Hornetsa (115:114), a posle tog meča na pres konferenciji treneru Atlante Kvinu Snajderu je postavljeno pitanje na ovu temu.

Njegov odgovor je bio veoma zanimljiv. Vratio se na sezonu 2012/13 kada je radio kao pomoćni trener u moskovskom CSKA i kada je prvi put imao bliski susret sa Bogdanom koji je tada bio član Partizana.

Odmah se uverio u njegov profesionalizam i vredan rad, iako je Bogdan tada bio veoma mlad igrač.

"Kad sam bio u stručnom štabu CSKA, igrali smo u Beogradu protiv Partizana. Bogdan je imao 16 ili 17 godina. Izašao sam ranije na teren da osetim atmosferu. Publika se već skupila. On je bio jedini igrač koji je šutirao! Verovatno se ne seća toga. 

Lepo je pratiti njegov put od drafta, preko Kingsa, uticaja Igora (Kokoškova), Srbina koji ima tu posebnu sezu sa njim... Bogdan nije samo ovog leta radio, već čitavog života. Profesionalac. Nisam znao da je oborio rekord, ali nisam iznenađen", rekao je Snajder.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke