Trener Budućnosti posle preokreta: ''Očekivao sam reakciju''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.05.2023.
00:00
Izvor: Sportske.net

Njegov tim je prvi izborio plasman u polufinale AdmiralBet ABA lige.

AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic
AdmiralBet ABA liga/Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Povezane vesti

''Želim da u svoje ime, ime igrača i kompletnog kluba koji predstavljam izrazim najdublje saučešće zbog poslednjih dešavanja u Beogradu i Mladenovcu. Svim srcem smo uz ljude koji su, nažalost, izgubili svoje najbliže”, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović na početku obraćanja novinarima.

Zatim se osvrnuo na utakmicu u kojoj je njegov tim pokazao dva lica. U prvom poluvremenu je Mega dominirala, ali u nastvku su Podgoričani nadoknadili minus od 17 poena i na kraju napravili preokret za plasman u polufinale plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

''Prva četvrtina je obostrano bila van ritma. Tokom uvodnih minuta sam imao osećaj da će prva ekipa koja nađe način da se energetski podigne preuzeti kontrolu meča. To je nažalost uradila Mega, koja je veoma talentovana, jako dobro vođena, a i mi smo pomogli da sav taj potencijal iskaže. Domaćin je imao lagodno i zasluženo vođstvo.

Očekivao sam reakciju, diskutabilno je reći da li i da se vratimo iz ovolikog minusa. Znao sam da ekipa koju vodim, ukoliko uspostavimo osnovne parametre koji su potrebni ta utakmicu sa Megom, a prevashodno se tiču tranzicione i odbrane jedan na jedan, te zagrađivanja reketa, može da se vrati u meč. Uspeli smo to već u ranoj fazi 3. četvrtine, uspostavili smo kontrolu situacije na terenu, dali više laganih poena, a onda sam znao da iskustvo u utakmici na jednu loptu može da prevagne”, zaključio je Mijović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke