Trener Budućnosti: "Svi očekuju da će Zvezda biti umorna, ali ja mislim suprotno"

Autor: Mladen Heleta
subota 19.10.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Veliki derbi u "Morači" se igra za dva dana.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Peto kolo košarkaške AdmiralBet ABA lige obeležiće derbi između Budućnosti i Crvene zvezde, koji se u ponedeljak od 19 sati igra u Podgorici.

Budućnost će u ovaj duel ući sa maksimalnih 4-0, dok je Zvezda, za razliku od Evrolige gde blista, jako loše krenula u odbranu titule u regionalnom šampionatu i ima skor 2-2.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj je u jutarnjem programu RTCG-a opširno govorio o ovoj utakmici i od Zvezdi, koja je sinoć na dramatičan način doživela prvi poraz u Evroligi od ekipe Barselone.

"Za nas je utakmica sa Zvezdom lakša nego prethodne, pogotovo što se tiče psihičke pripreme. Zvezda je u dobrom ritmu, sinoć je posle produžetka izgubila, ali igra dobru košarku, agresivnu i brzu. Ima širi roster sa 15-16 igrača koje rotira. Svi očekuju da će Zvezda biti umorna, ali ja mislim da dolazi spremna. Nije dobro prošla prošle sezone, pa očekujem motivisanu Zvezdu", rekao je Žakelj.

Osvrnuo se na odličan start sezone svoh tima, koji u A grupi Evrokupa ima skor 2-2.

"Posle onog produžetka protiv Gran Kanarije, imamo i dve pobede u Evrokupu u nizu. Neka pozitivna atmosfera, solidna forma za početak, ali to je tek početak. Trofeji se osvajaju na kraju, a ne u oktobru i novembru. Zato treba da budemo na zemlji i da smo strpljivi", kazao je Žakelj.

Pomenuo je i jedno od pojanja Rašida Sulejmona.

"Sulejmon je bio želja Budućnosti pre par godina, pratio sam ga i drago mi je što smo uspeli da ga dovedemo. Kompletan je igrač, ne samo napadački, nego i u odbrani. Dobar je na lopti, svaku utakmicu ima od tri do šest asistencija, što je za njegovu poziciju mnogo", istakao je slovenački stručnjak.

Protiv Zvezde se očekuje spektakl.

"Naravno, pozivam publiku – to je praznik košarke, evroligaš dolazi u Podgoricu. Imamo svoje šanse i želje, radujemo se ovoj utakmici. Sigurno će biti mnogo ljudi, biće i navijača Zvezde, što mi ne smeta. Uvek volim da je što više ljudi. Siguran sam da će doći i navijači Budućnosti da nam pomognu", zaključio je Žakelj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke