Trener Cedevita Olimpije: Partizanova publika nam pomogla, mogli smo da pobedimo!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 26.03.2023.
21:57
Izvor: Sportske.net

Promašeni"otvoreni"šutevi Ljubljančane koštali večeras.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Cedevita Olimpije večeras su kao gosti u beogradskoj "Areni" poraženi od Partizana sa 76:73u meču 23. kola AdmiralBet ABA lige.

Gosti iz Ljubljane imali su dobru priliku da dođu do pobede protiv srpskog evroligaša, ali je na kraju Partizan slavio u neizvesnoj završnici.

Trener Cedevita Olimpije Miro Alilović rekao je na konferenciji za medije nakon  utakmice da je utakmica mogla da ode na obe strane.

"Čestitke Partizanu na pobedi, bila je baš dobra utakmica, pred ovakvim ambijentom i ovakvim navijačima. Koliko su pomogli njima, toliko su i nama. Mogla je utakmica da ode i na jednu i drugu stranu. Pokazali smo da smo tim, kakav pre nismo bili. Imali smo koncentraciju, fokus, jedan skok je odlučio utakmicu. Odreagovali smo u poslednjem napadu malo brzopleto. Šest minuta pre kraja imali smo tri otvorena šuta kada smo mogli da rešimo utakmicu, ali nismo uspeli"jasan je Alilović.

Gosti su u Beograd došli bez dvojice važnih igrača Alena Omića i Amara Alibegovića, ali njihov trener nije tražio alibi zbog njihovog izostanka.

"Neću i ne volim, ako me razumete, da pričam o igračima koji nisu tu. Kosi je odradio jedan trening i dobro je odreagovao. Imali smo problem sa faulovima, ali momak je dao sve od sebe, čak više od onoga što sam očekivao, kazao je Alilović, a onda se i osvrnuo na poslednju četvrtinu kojoj su njegovi igrači postigli samo sedam poena i zbog toga ostali bez velikog "skalpa".

"Kada se igra brza i agresivna košarka, bilo je velikog pražnjenja, pogotovo kod bekova. Zbog toga su šutevi bili kratki, ali za nas je ovo veliki napredak i moramo da idemo u tom smeru", završio je Alilović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke