Trener Cibone: "Klub je i dalje u blokadi, ne vidim kako ćemo izvući ovu sezonu"

Autor: Sportske Net
nedelja 03.12.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

Sedmi poraz Cibone ove sezone.

KKCZ/Đorđe Kostić
KKCZ/Đorđe Kostić

Povezane vesti

Košarkaši CIbone poraženi su od Crvene zvezde u okviru 10. kola AdmiralBaet ABA lige. Trener zagrabčkog tima Jakša Vulić prokomentarisao je utakmicu i čestitao protivniku. 

"Pre svega čestitke ekipi Zvezde na pobedi. Mislim da je i pre utakmice bilo jasno da je prilično velika razlika u kvalitetu. Bez obzira na sve to nisam zadovoljan reakcijom igrača, izgubili smo previše lopti. Zvezda nam je iz takvih situacija zabila 32 poena. Za bolji i kvalitetniji otpor morali smo bolje šutirali. Imamo svojih problema, što na nivou kluba, što na nivou ekipe. Videli ste, Aranitović nije igrao, roster je prilično kratak. Nosimo se sa svim problemima i nadamo se da ćemo sezonu izvući na način kako smo želeli i želim Zvezdi sve najbolje u nastavku", počinje Jakša Vulić.

Cibosi imaju sada tri pobede i sedam poraza, i nalaze se u dnu tabele, međutim, osim rezultatske, mnogo je gora finansijska kriza u hrvatskom klubu. 

"Informacije koje su došle do mene nisu povoljne, klub je i dalje u blokadi. Radi se o dve vrste blokade. Prva je prema finansijskoj agenciji koja je prema dobavljačima. Sada je prioritet da se reši ta blokada da se ne bi otišlo u stečaj. Ukoliko se reši ta blokada u narednih mesec dana nama ostaje blokada na hrvatskom košarkaškom savezu, gde mi igramo sa ovih pet juniora, tako da nam to dodatno stvara probleme, a prema zadnjim informacijama ne znamo kada će se to desiti. Može se produžiti i dodatna dva, tri meseca. Do sada smo nekako gurali. Čak bih rekao da možemo biti zadovoljni ovim rezultatom u ABA ligi do sada, ali prošlo je već dva meseca, a situacija se vuče od starta sezone. Ja tu pomaka ne vidim. Sa protokom vremena nama je sve teže i teže. Ako se nešto ne promeni ja ne vidim kako ćemo unutar ekipe izvući ovu sezonu", objasnio je Jakša Vulić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke