Trener FMP-a: "Možemo protiv dobrih ekipa"

Autor: Beta Beta
sreda 20.09.2017.
22:13
Izvor: Beta

Trener FMP-a Vladimir Jovanović rekao je da je zadovoljan jer su njegovi košarkaši pokazali da mogu da pariraju dobrim ekipama, ali da su u današnjem porazu od Cedevite imali padove u igri koji su kažnjavani.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

FMP je izgubio od Cedevite sa 86:68 u četvrtfinalu prvog Super kupa Jadranske lige.

"Cilj nam je bio da vidimo gde se nalazimo u odnosu na dobre ekipe, a Cedevita je odlična ekipa. Zadovoljan sam što smo u nekim momentima pokazali da možemo da igramo protiv takvog protivnika, ali nezadovoljan jer smo pravili padove koji su brutalno kažnjeni", rekao je Jovanović novinarima posle utakmice u Baru.

Jovanović je čestitao protivniku na pobedi i kazao da je Cedevita odlična ekipa, napravljena sa namerom da ostvari najbolje moguće rezultate.

"Imamo mnogo mladih igrača, bez seniorskog iskustva i kako to biva, svaka greška se kazni, i to ne bezazleno. Ostaje nam puno posla i spremaćemo se", kazao je trener kluba iz Železnika.

On je naveo da su njegovi košarkaši pravili početničke greške i da je viđeno mnogo neiskusnih poteza.

"U 32. minutu smo gubili šest poena razlike i imali kontranapad, a posle toga tehnička, trojka i eto... Nismo mi ekipa koja zna da igra ovakve mečeve sa puno tenzije i naboja protiv ekipe koja je na papiru bolja od nas", dodao je Jovanović.

Trener Cedevite Slaven Rimac rekao je da u Jadranskoj ligi nema lakih utakmica.

"Jadranska liga je takva da ne možeš nigde da dođeš i pobediš, bez toga da se 'potučeš', igraš agresivno i da se ne oznojiš. Ovde ne smeš nikoga da potceniš", rekao je Rimac i dodao da je regionalno takmičenje mnogo zahtevnije od hrvatskog prvenstva, gde njegov klub lako izlazi na kraj sa 90 odsto ekipa.

Rimac je kazao da je utakmica protiv FMP-a bila dobra škola za njegov tim.

"Imamo četiri-pet igrača koji ne poznaju ovu ligu, koja je specifična. Ovo je dobra škola. Na kraju je došlo do izražaja naše iskustvo i kvalitet. FMP je malo na kraju izgubio živce, bespotrebno po njih", kazao je Rimac.

Protivnik Cedevite u polufinalu biće ekipa Mega Bemaksa koja je u drugom četvrtfinalu bila bolja od Igokee.

Na taj način se Slavenu Rimcu ispunila želja jer je posle utakmice rekao da bi voleo da protivnik Cedevite bude Mega, zbog toga što je to "specifična ekipa koja igra brzo i ima mnogo mladih igrača".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke