Trener Igokee: ''Možda sam nekim svojim odlukama doprineo da Partizan pobedi''

Autor: Darko Mitrović
subota 04.12.2021.
23:05
Izvor: Sportske.net

Preuzeo je odgovornot posle poraza u dramatičnoj završnici.

AdmiralBet ABAliga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
AdmiralBet ABAliga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Povezane vesti

Ekipa Igokee je bila veoma blizu novog velikog podviga, da posle Crvene zvezde savlada i Partizan, ali je u drugom poluvremenu prokockala 14 poena prednosti, pa su crno-beli posle preokreta slavili sa 70:68.

U prvoj izjavi posle meča, trener Igokee Dragan Bajić je krivca za poraz pronašao u - samom sebi.

''Čestitam Partizanu na pobedi, jako mi je drago zbog atmosfere večeras u dvorani, bila je ovo fina košarkaška predstava. Sigurno ću ja preuzeti odgovornost za poraz i smatram da sam možda nekim svojim odlukama doprineo da Partizan pobedi. Ostaje žal, mislim da bi bilo zasluženo i da smo mi pobedili. Većim delom utakmice odigrali smo taktički jako dobro, kontrolisali čitav tok meča, međutim utakmicu smo izgubili u 3-4 minuta, gde smo imali 'vakuum', gde smo izgubili neke lopte, dozvolili Partizanu da se lako vrati.

Sugerisao sam igračima, ta tranzicija, kontranapad, otvoren teren gde je Partizan jako moćan, prvo poluvreme 0 poena iz kontranapada, u drugom smo im našim greškama dozvolili da dođu do lakih poena. U pojedinim momentima je Partizan dolazio do otvorenih pozicija, kad je padala naša koncentracija u odbrani. Međutim, ne mogu da zamerim ništa igračima, zašto je došlo do pada koncentracije...'', objasnio je Bajić.

Već za tri dana ''Igosi'' će imati novo iskušenje u FIBA Ligi šampiona, a Bajić je podsetio i da imaju problema i sa povredama.

''Okrećemo se našim daljim obavezama, za tri dana imamo utakmicu Lige šampiona protiv Nimburka koja je jako bitna za nas. Imamo problema sa povrijeđenim igračima što se i večeras vidjelo u rotaciji, i što je takođe bitno večeras jeste da su nam neki visoki igrači brzo stigli do četiri faula, tako da smo morali da kombinujemo sa nekom manjom postavom'', istakao je Bajić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke