Trener Mornara jedva obuzdavao emocije: ''Najteža utakmica u mom životu...''

Autor: Darko Mitrović
subota 30.12.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Razumljivo...

ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
ABA liga/Mornar/MEDIA Pro

Povezane vesti

Mornar je večeras pretrpeo trinaesti poraz u 14 kola AdmiralBet ABA lige, ovoga puta od Partizana u ''Topolici'' sa 98:76, a iako je u dvorani vladala odlična atmosfera, meč je odigran u senci privođenja prvog čoveka kluba iz Bara, Đorđija Pavićevića.

Trener Mornara i njegov brat Mihailo je zato uz dosta emocija govorio na pres konferenciji posle meča.

''O utakmici ne mogu mnogo da pričam. Čestitao bih svojim igračima na borbi i želji, bilo je momenata kada smo igrali pametno, ali kvalitet je kvalitet. Što se mene tiče, ovo mi je najteža utakmica u životu. Ne znam ni kako sam ostao u dvorani. 

Ovu dvoranu ne pune oni koji nisu vredni pomena, nego je punio Đoko Pavićević. Iako mi je brat i možda nije u redu, ali žeim da kažem: 'Hvala ti, Đoko na još jednom spektaklu koji si priredio u ovom gradu. Vraćaju ti, kao što vidiš, na jedan lep način'. Ali, neću, ovo je sport, a kada budem pričao o svim tim stvarima, svi će čuti moje mišljenje.

Sedam godina priređujemo gradu i državi Crnoj Gori košarkaške spektakle o kojima se uvek u superlativu priča i to je ono na šta smo svi više nego ponosni. Košarka će se igrati i posle nas, ali ostaje priča o jednom periodu koji će zlatnim slovima ostati upisan u barskom sportu.

Ovo je jedini klub koji može da se pohvali da i navijači Partizana, i navijači Zvezde kada me sretnu uvek kažu da posle njihovih klubova navijaju za Mornar. Nema većeg komplimenta od tog. Svuda smo lepo dočekani i svakoga smo lepo dočekali. Večeras smo ostali dužni našim dragim prijateljima iz Partizana. Planirali smo zajedničku večeru, ali oni zbog zgusnutog kalendara moraju odmah za Beograd. Biće vremena da i to nadoknadimo. Bolje ovde da završim, jer poneće me emocije, poneće me srce. A ti miševi treba da znaju da mi srca imamo dovoljno za sve, i za ljubav i za druge stvari'', rekao je Pavićević, koji je dobio javnu podršku i od trenera Partizana Željka Obradovića.

Može li Mornar do opstanka u AdmiralBet ABA ligi, s obzirom na aktuelnu situaciju?

''Borićemo se dok god bude imalo nade. Hravre sreća prati i nadam se da ćemo u tome i uspeti. Mislim da je januar odlučujući za nas, zbog rasporeda i utakmica protiv direktnih konkurenata. Imamo čemu da se nadamo i da će u sledećoj godini biti mnogo bolje'', poručio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke