Trener Reala biranim rečima o Zvezdi, a onda je otkrio da li će Musa moći da igra

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.10.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Madriđani su u usponu forme, a sutra im u goste dolazi Crvena zvezda.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Madridski Real je posle lošeg starta sezone ''dodao gas'' i pobedama nad Panatinaikosom i Đironom prošle nedelje najavio uspon forme. Kraljevski klub će sutra od 20.45 u ''Vizink centru'' dočekati šampiona Srbije i AdmiralBet ABA lige Crvenu zvezdu koja je posle tri pobede u prva tri kola, u prošlom poražena od Barselone, ali tek u produžetku.

Zvezdini rezultati su razlog za oprez u Realu, a trener Ćus Mateo je u najavi utakmice izneo dosta pohvala na adresu beogradskih crveno-belih.

''Raspored je takav kakav je. Ne procenjujem da li je dobar trenutak za susret sa rivalom. Jednostavno moramo da ispoštujemo raspored. Moraćemo da igramo protiv svih i potrošnja je maksimalna. Moramo da budemo oprezni. U ovom slučaju, radi se o ekipi koja je sama po sebi u vrhu tabele, jer se u prethodnim rundama odlično takmičila i bilo ju je veoma teško pobediti. Izgubili su samo jednu utakmicu u produžecima.

Imaju veoma dobre igrače i veoma dobrog trenera. Nisam bio iznenađen njihovim startom zbog kvaliteta njihovih igrača i zato što su fizički tim koji se odlično brani i ima poene u rukama''.

Ne želi da se osvrće na pobede protiv Panatinaikosa i Đirone.

''Ne razmišljam o tome da li možemo da dobijemo tri utakmice zaredom. Razmišljam samo o sledećoj utakmici i da moramo da je dobijemo. Prošle godine smo imali 19 pobeda u nizu, sad smo pobedili Panatinaikos i Đironu i to je to. To vam oduzima fokus od razmišljanja o tome šta imamo i šta će doći. Pustite prošlu, idemo na sledeću utakmicu.''

Postojala je neizvesnost da li će Džanan Musa moći da nastupi protiv Zvezde.

''Imao je bolove pre par dana. Uganuo je skočni zglob. Juče nije trenirao, ali danas jeste i dobro je''.

Ipak, Real i dalje nije kompletan.

''Dve povrede koje imamo su različite i čekamo da vidimo kada će se Garuba vratiti treninzima. Ne žurimo i želimo da se potpuno oporavi. Felizova je malo dugotrajnija. Nadamo se da ćemo se uskoro videti i imati ga što pre. Moramo da uradimo dobar preventivni rad. Oni koje imam su najbolji i trudićemo se da uradimo dobar posao''.

Zvezda je dan pred gostovanje u Madridu dovela Filipa Petruševa iz Olimpijakosa. Hoće li se Real dodatno pojačati?

''Nisam rekao da je roster kratak, već da moramo da budemo pažljivi u određenom trenutku i da je primereno da se pojačamo. Konkurencija je veoma zahtevna. Ono što moram da uradim je da razmislim šta imam i ne mogu da predvidim da li će neko doći. Za sutra možemo biti sasvim dobri i videćemo šta će biti u budućnosti'', zagonetan je Mateo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke