Trener Tamiša: "Treniramo razmažena, bahata derišta, nije ni Željko Obradović lud!"

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 22.01.2023.
12:30
Izvor: Sportske.net

"Baš sam besan..."

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

"Izvinite što sam otišao van teme, ali o ovome mora da se priča", završio je trener Tamiša konferenciju za novinare posle utakmice protiv Metalca. 

Metalac je slavio sa 83:63, a trener Tamiša Bojan Jovičić je bio prilično besan na svoje izabranike, posebno na mlade igrače. 

"Mi govorimo o sprskoj košarci i razvijanju mladih talenata? Mogu da poštujem svačije rezultate i uspeh, ali ne volim da neko priča o stvarima o kojima nema pojma. Mi smo budale, dovodimo strance zato što imamo 300 mladih igrača i kao, ne sviđa nam se da igraju mladi, igraće stranci. A stranci su tri puta jeftiniji od naših. Dam šansu detetu od 19 godina, koje za šest minuta ima četiri izgubljene lopte i neće da trči nazad u odbranu. Ima svog igrača, drugara slobodnog, koji odlično šutira. Neće da mu pusti ekstra pas, jer je sam. To je sve razmaženo, bahato... Ali mi treneri u KLS smo mentoli, mi ne prepoznajemo talenat, mi idemo na siguricu", rekao je on. 

Nastavio je u istom ritmu. 

"U KLS treba zabraniti strance, a treba da pustimo da igraju u reprezentaciji? Ko je onda bre ovde lud? Ko bre više vodi računa o košarci? Interes košarke su Zvezda i Partizan. Sve je to okej, ali što neko ne pita zašto tamo ne igraju mladi igrači. Koliko se sećam kada je Partizan prvi put igrao Fajnal for, tu su bili Divac, Paspalj, momci od 19-20 godina, što oni ne razvijaju mlade? Zato što nisu dovoljno dobri. Ja ne verujem da je Željko Obradović lud da ne pusti da igra Đorđije Jovanović ili Tristan Vukčević, jer ti igrači ne mogu da odgovore zahtevima vrhunske košarke.

Smatra da je takva situacija svuda i da treba raditi na razvoju ličnosti kod mladih igrača. 

"Druga stvar, ja ne znam gde u Španiji oni biraju mlade igrače. U ACB ligi mislim da mogu da prebrojim na prste jedne ruke igrače mlađe od 22-23 godine, a evropski su šampioni. Koji su to igrači? Koliko imaju stranaca? Koje više bajke mi pričamo, da razvijamo igrače, da razvijamo derišta? Ko ima kvalitet, radnu etiku - igraće. Ja danas gledam kako igrač od 22 godine odgovara onom od 32 godine?! Svađa se s njim! Šta je sa njima? Za to je u moje vreme išao šamar. Bolje da vaspitavamo tu decu, da budu normalni ljudi, sportisti, a ne nabeđeni egocentrici. Samo statistika, pare, niko o košarci ne razmišlja. Da igra košarku, gde da igra?", rekao je Jovičić. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.