Trener Splita: "Partizan je klasa, a o suđenju..."

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.03.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Nije želeo da se upliće u komentare oko suđenja.

Buducnost VOLI
Buducnost VOLI

Povezane vesti

Trener košarkaša Splita Srđan Subotić nije želeo da komentariše suđenje na utakmici s Partizanom.

U dramatičnoj završnici, trojkom Džejmsa Nanelija, Partizan je savladao Split na gostovanju sa 96:95. 

"Teško je komentarisati. Jasno je da smo odigrali vrhunsku utakmicu i baš zato je teško što na kraju nismo uspeli ovo da izvučemo. Njihova klasa je presudila i taj šut za tri poena koji imaju, razlika je 54 prema 26 odsto šuta za tri. Presudio je kvalitet i klasa. Možemo da budemo zadovoljni, ali poraz je poraz. Nakon ovoliko vremena, ovoliko godina, jako bi nam značio ovaj trijumf", rekao je Subotić.

Potom je upitan od novinara da prokomentariše suđenje, ali on to nije učinio.

"Znam da je teško govoriti o tome, ali moramo da stavimo prst na sudije. U nekoliko navrata bile su čudne odluke. Sve lopte koje su bile 50/50 otišle su na jednu stranu", glasilo je pitanje novinara, na koje je Subotić odgovorio: 

"Mislim da ja o tome ne mogu sada da govorim. Videli ste da sam ja probao da ostanem skoncentrisan i da napravim ono što je u mom trenerskom poslu i da ekipu što bolje vodim u tim situacijama".

Kako kaže, njegova ekipa nije bila daleko od trijumfa, da to nije lako učiniti protiv Partizana...

"Nadali smo se da možemo da budemo blizu jer smo u Beogradu odigrali dobro prvo poluvreme. Znamo da i oni sada igraju veliki broj utakmica, tako da smo se najbolje što smo mogli spremili. Nadali smo se da bi ako bismo bili malo čvršći možemo da dođemo do kraja. Možda nam je na kraju bio potreban jedan ovakav šut kakav su oni imali. Za dobiti ovakvog protivnika potrebno je da se desi nešto ekstra. Mislim da je očito da je naše samopouzdanje već neko vreme jako, jako visoko. Izaći na teren protiv Partizana... Nije lako izaći na teren protiv Partizana, kad malo bolje razmisliš, kad malo pogledaš njihove utakmice, kad vidiš kako igraju u Evroligi, nije lako izaći na teren. To se samopouzdanje videlo na tome da smo mi izašli pred njih sa jednim pozitivnim gardom i sa verom da možemo da dobijemo utakmicu", istakao je Subotić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke