Trener Žalgirisa: ''Nejpiru nije bilo lako''

Autor: Darko Mitrović
petak 13.10.2023.
22:21
Izvor: Sportske.net

Plan mu je uspeo.

Starsport.rs
Starsport.rs

Povezane vesti

Žalgiris je večeras pred svojim navijačima savladao Crvenu zvezdu sa 79:74 u drugom kolu Evrolige. Ovo je već četvrta pobeda Žalgirisa protiv Zvezde na domaćem terenu i deseta pobeda u 15 međusobnih mečeva u Evroligi. 

''Čestitam našim navijačima i timu. Veoma je zabavno igrati u svojoj areni. Pobedili smo, ali nisam zadovoljan kvalitetom igre, usponima i padovima koji su bili van naše kontrole. U drugoj i trećoj četvrtini smo igrali loše, ali smo zahvaljujući borbi i trudu uspeli da ostanemo u igri. Na kraju smo konačno našli dobre šuteve, odgovarajuće igrače i uspeli da pobedimo'', rekao je posle meča trener Žalgirisa Kazis Maksvitis.

''Postali ste tim četvrte četvrtine. Šta se toliko menja da u četvrtoj četvrtini počnete da igrate bolje?'', bilo je jedno od pitanja novinara za trenera Žalgirisa.

''Pre svega biramo igrače sa kojima igramo. Nema više kuda za povlačenje. Voleli bismo da možemo da igramo ovako svaku utakmicu, ali za sada ne možemo da dobijemo kvalitet. Mogu da preuzmem odgovornost za prvo poluvreme. Dugo smo zadržali glavne igrače i prilično brzo smo promenili celu petorku. Možda je igračima sa klupe bilo teško da uđu i igraju. Takva situacija je nastala posle dobrog starta. Srećan sam što tako dobijamo četvrtu četvrtinu, ali voleo bih da igramo jače celu utakmicu'', objašnjava Maksvitis.

Odbranu na Nejpiru je posebno pohvalio.

''Nejpir je veoma efikasan ofanzivno, ima određene kvalitete, da ide određenim putem i da pogodi određene šuteve. Igrači su dosta dobro izabrali. Ali opet ću ponoviti da nisam zadovoljan kvalitetom. Veliki deo utakmice smo igrali loše i ofanzivno i defanzivno. Želeo bih da to bude bolje. Što se Nejpira tiče, držali smo na njemu naše najbolje defanzivce, pritiskali smo loptu, nije mu bilo lako'', naglasio je Maksvitis.

Rolands Šmits je sa 18 poena i 7 skokova bio najbolji u ekiopi Žalgirisa.

''Rolandsa je teško zaustaviti jedan na jedan. Može da igra ispod koša, može da šutira trojku. Danas je naša igra zavisila od njega i Edgara Ulanova u isto vreme. Rolands je odigrao dobar meč, postaje lider'', poručio ke Maksvitis. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke