Trenerska vrteška - NBA šampioni na klupi Baksa i Siksersa

Autor: Filip Rodic
utorak 30.05.2023.
15:30
Izvor: Sportske.net

Milvoki Baksi i Filadelfija Seventisiksersi našli su nove trenere, javlja Adrijan Vojnarovski.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Filadelfija se dogovorila sa doskorašnjim trenerom Toronto Reptorsa Nikom Nursom, stručnjakom koji je vodio sa klupe šampionski tim iz 2019. godine. 

Nurs je nasledio Doka Riversa, koji nije ispunio iščekivanja, ne domogavši se ni finala Istoka, a kamoli NBA prstena. Kako čuveni "Vodž" javlja, presudna je bila želja Nursa da radi sa MVP-em Džoelom Embidom i takođe poznanstvo sa generalnim menadžerom Darilom Morijem iz doba zajedničkog rada u Hjustonu.

Ostaju da se dogovore oko detalja, ali jedan od najtraženijih slobodnih agenata među trenerima je potpuno posvećen dolasku u Filadelfiju.

Njegov asistent Adrijan Grifin stupa na klubu milvoki Baksa umesto Majka Budenholzera. 

"Vodž" objašnjava je generalni menadžer Baksa Džef Horst imao nameru da pruži priliku asistentu, po uzoru na uspehe Darvina Hema u Lejkersima i Vila Hardija u Juti. Među kandidatima su bili i pomenuti Nurs i pomoćnik Stiva Kera u Voriorsima Keni Atkinson.

Navode se Grifinove liderske osobine, okrenutost odbrani kroz rad sa Skotom Skajlsom i Timom Tibodoom. Grifin je devet godina bio NBA igrač, a 15 godina proveo u raznim trenerskim štabovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke