Trent Frežjer napušta FMP? Spreman unosan ugovor, ali postoji problem

Autor: Nemanja Janošev
utorak 31.01.2023.
10:51
Izvor: Sportske.net

Čini se da se bliži njegov odlazak.

FMP
FMP

Povezane vesti

Američki plejmejker Trent Frejžer na pragu je prelaska u Zenit iz Sankt Peterburga, saznaje "Danas".

Sjajni Frejžer koji ove sezone nosi status najboljeg igrača FMP-a dobio je unosnu ponudu ruskog tima koji, uprkos tome što ne igra Evroligu, ne žali novac da kreira kvalitetan roster.

Tako su nedavno doveli Adrijena Moermana kao slobodnog agenta kada je ovaj napustio Monako, a sada će platiti obeštećenje ne bi li Frejžer stigao u Piter. Upravo iz tog razloga Frejžera nije bilo protiv Crvene zvezde, a da se nešto dešava moglo se naslutiti posle reči trenera "pantera" Nenada Stefanovića na pitanje zašto je najbolji igrač FMP-a bio odsutan u nedelju.

"Kad nekoga nema, to ne komentarišem. Kažem momcima da je ovaj tim najbolji koji igra. Nije bio ni u hali i nije sposoban da igra, oko svega će se ostalog klub oglasiti na vreme", rekao je tada Stefanović.

Navodno, Frejžer će u Zenitu zarađivati između 400.000 i 500.000 evra po sezoni.

Ali, ono što je sporno u ovom navodnom dogovoru jeste ograničenje broja stranaca u VTB ligi. Do ove sezone timovi su mogli da registruju osam inostranih igrača za mečeve VTB lige, dok je za ovu kampanju broj umanjen na šest. U ovom trenutku, posle dolaska Adrijena Moermana, tim Ćavija Paskvala sačinjen je od sedam stranaca.

Tako će neko od njih morati da napusti klub ukoliko Frejžer stigne ne bi li Amerikanac mogao da nastupa.

Frejžer ove sezone prosečno beleži 20.7 poena i 6.7 asistencija po meču. Ima sjajan procenat za tri od 45.7 odsto

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke