Trento iznenadio Gran Kanariju i upisao prvu pobedu!

Autor: Nemanja Veljković
sreda 30.11.2022.
22:39
Izvor: Sportske.net

Rezultati mečeva u grupi B.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U meču 6. kola grupa A u Evrokupu košarkaši Trenta pobedili su na svom parketu ekipu Gran Kanarija posle velike borbe rezultatom 75:72.

Gostujući tim kontrolisao je prvih 20 minuta, ali je u nastavku usledio odgovor igrača Trenta koji su u poslednjih četvrtini uspeli da preokrenu rezultat. Usledila je neizvesna završnica, ali je Trento uspeo da sačuva prednost i dođe do pobede.

U redovima domaćeg tima najefikasniji je bio Mateo Spanjolo sa 13 poena, dok su po 12 poena ubacili Dijego Flakadori i Trent Loket.

Trento je tako došao do prve pobede i sada zauzima pretposlednje mesto na tabeli, dok je Gran Kanarija doživela drugi poraz i nalazi se na trećem mestu.

Košarkaši London Lajonsa nisu imali težak posao protiv poslednjeplasiranog Slaska. Oni su na svom terenu slavili rezultatom 97:80.

Domaći tim je već u prvoj četvrtini stavio do znanja protivniku da neće moći mnogo da se pita u ovom meču i poveo sa 25:18. Usledio je pad u igri u drugoj četvrtini, ali su Lajonsi na veliki odmor otišli sa prednošću od tri poena.

U nastavku meča prednost domaće ekipe se povećavala, a prelomna je bila poslednja četvrtina koju su Lajonsi dobili sa ubedljivih 29:17.

Najefikasniji u timu domaćih bio je Sem Deker sa 18 poena, sledi Luk Nelson sa 16, te Ovie Soko sa 15. poena. U timu Slaska 18 poena ubacio je Džeremaja Martin, 15 Kodi Džastis, dok je Konor Morgan ubacio 14 poena.

Posle ovog trijumfa Lajonsi imaju skor 3:3 i nalaze se na 7. mestu. Slask je poslednji sa skorom 0:6.

Košarkaši Pariza slavili su na svom terenu protiv ekipe Hamburga, rezultat je bio 87:84.

Hamburg je bolje otvorio meč i posle prve četvrtine imao dvocifrenu prednost koju je zadržao do velikog odmora. U trećoj četvrtini usledio je veliki preokret igrača Pariza koji su taj deo meča dobili sa 34:15.

Hamburg je u poslednjoj četvrtini pokušao da nadoknadi prednost, ali bezuspešno te se kući vraćaju ruku.

Amar Gegić bio je najefikasniji u redovima domaće ekipe sa 18 poena, slede Kajl Alman sa 16, te Žuan Begarin sa 13. U ekipi Hamburga najraspoloženiji za igru bio je Čajlds sa 17 ubačenih poena, dok su Mekolum i Samar ubacili po 14.

Posle šest odigranih kola Pariz se nalazi na 5. mestu sa četiri pobede i dva poraza, dok je Hamburg na 8. mestu sa dva pobede i četiri poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke