Trenutak odluke iz Željkovog ugla!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.04.2023.
23:58
Izvor: Sportske.net

Kako je trener Partizana prokomentarisao Panterovu trojku...

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Duplo slavlje za navijače Partizana večeras. Prvo su odbojkaši crno-belih osvojili titulu prvaka države pobedom u finalnoj seriji  nad Vojvodinom, a trener Bojan Janić je u prvboj izjavi posle meča poručio da sada ''kreće lavina'' i da će košarkaši Partizana izboriti plasman na F4.

Prvi korak ka tom cilju ekipa Željka Obradovića je već večeras napravila u Madridu, pobedom nad Realom 89:87, trojkom Kevina Pantera u poslednjoj sekundi.

Bio je to trenutak neopisive sreće za svakog navijača Partizana, a kako je sve to doživeo najtrofejniji trener Evrope?

''Pozitivno je što smo dobili. Ovo je lepota košarke. Real Madrid je ozbiljna ekipa. Imali smo problema, pre svega u skoku. Na kraju smo pobedili zahvaljujući šutu za tri poena.

Tražio sam da Kevin odlučuje utakmicu, on to radi na treninzima. Radi na tom šutu beskonačno i nikada nije prestao da veruje. Lopta ide kod njega, mnogo puta je rešavao utakmice i ponovo je uspeo'', objasnio je trener Partizana Željko Obradović.

Naravno, pobeda ne bi bila moguća bez sjajne kolektivne igre koja je dolazila do izražaja od prvog do poslednjeg minuta, a pravi Obradovićev ''džoker'' bio je Jam Madar koji jke pogodio dve važne trojke u drugom poluvremenu i obavio veliki posao i u odbrani.

''Ulazak Madara je doneo agresivnost, ali ovo je pobeda tima. Biće vremena za pohvale'', uzdržan je Obradović koji se na kraju zahvalio navijačima na velikoj podršci, ali i naglasio da još uvek ne sme da bude euforije, jer posao nije završen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke