Tri dobre četvrtine, a onda kolaps Partizana u Barseloni!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.03.2024.
22:23
Izvor: Sportske.net

Pre svega, u četvrtoj četvrtini...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Još jedan poraz ekipe Partizana u Barseloni, po nekoj navici. Ekipa Željka Obradovića se držala tri četvrtine veoma dobro, a onda kolaps u poslednjoj koja je za zaborav - 94:76.

Dobro otvaranje utakmice ekipe Partizana, Avramović je pokazao da je veoma raspoložen, a u prvih 2 minuta i 15 sekundi Barselona nije postigla niti jedan poen, za razliku od 6 crno-belih. 

Partizan je održavao prednost, Barsa je bila u bonusu već posle pet minuta prve četvrtine, sve je išlo po planu po crno-bele, a onda ponovo iste greške koje se ponavljaju ove sezone, a to je nekorišćenje raspoloživih faulova do bonusa i laki poeni za košarkaše Barselone koja je vrlo brzo preokrenula rezultat u svoju korist. 

Ulazak Rikija Rubija je dodatno oslabio Partizanovu odbranu jer je košarkaš Barselone pravio ozbiljne probleme Doužeru koji nije mogao da ga zaustavi u igri 1 na 1, a čak 29 poena u prvoj četvrtini je dokaz koliko crno-beli nisu imali dobar odnos prema defanzivi. 

Bilo je +8 za Barselonu na startu druge deonice, domaćin je igrao sjajnu odbranu, često i na granici faula i lakih poena nije bilo za crno-bele. Ipak, smanjio je Partizan na 4 poena razlike posle teškog polaganja Avramovića.

Abrines je trojkom odveo Barsu ponovo na +9, ali je Avramović ponovo vratio iz ćoška, Čačanin je igrao sjajnu košarku u prvom poluvremenu. Posle trojke Anđušića bilo je samo -3, a posle poena Smailagića sa linije za slobodna bacanja bilo je nerešeno. 

Zaista je neverovatno kako je Aleksa Avramović igrao na ovom meču, vratio je još jednu trojku, a Partizan je zahvaljujući još jednoj trojci, ovoga puta Nanelija, sa -3 otišao na poluvreme. Ipak, ta odbrana je i dalje bila problem na ovoj utakmici. 

Problemi u skoku za Partizan u nastavku, Barselona je otišla na +6 posle zakucavanja Ernangomeza na asistenciju Rubija, prethodno je i Kalinić pokazao da fenomenalno šutira za tri poena. 

Potencijalni problem za crno-bele jeste povreda Smailagića koji je nezgodno doskočio, čini se da je povredio skočni zglob, a Partizan je primio još jednu trojku od Kalinića za 61:52. Ubrzo sa istog mesta pogađa i Parker za ogromnih +12. 

Ništa nije polazilo za rukom košarkašima Partizana u napadu, uglavnom se sve svodilo na igru 1 na 1, a plus 15 je bilo posle nove trojke, ovoga puta Rikija Rubija sa istog onog kobnog mesta... 

Ledej je prekinuo seriju Barselone zakucavanjem, a onda Panter posle "mrtve lopte" uspeva da nadskoči Veselog što je zaista impresivno, u nastavku Ledej pogađa, da bi odmah Barsa izgubila loptu nakon čega je Ledej postigao i šesti poen uzastopno!

Partizan je ponovo bio u igri, Grimau je morao da reaguje tajm-autom, a i posle njega fantastična odbrana ekipe Željka Obradovića. Ipak, Laprovitola obožava da igra protiv Partizana, pogodio je novu trojku, ali na drugoj strani Aleksa vraća istom merom!

Nije se dao Partizan, Kaminski je smanjio na -8, a vratio se u igru i Smailagić što je bila odlična vest. Kevin Panter je sa linije za slobodna bacanja vratio Partizan na samo 6 poena minusa što je odlično imajući u vidu onih -15 sredinom treće deonice. 

Zek Ledej je dobro otvorio poslednju četvrtinu, bilo je -4, ali je Barsa brzo napravila mini-seriju 4:0, što zbog dobrih izbora u napadu, što zbog promašaja crno-belih i loših odluka kada su bili pod protivničkim košem. Trojka Abrinesa je naterala Obradovića da vrati Avramovića na teren.

Katastrofalne odluke u napadu, preko četiri minuta bez poena Partizana i čak je pravo čudo kako Barsa nije stigla do veće prednosti.

Ipak, Laprovitola je pogodio trojku za 84:70, sve je mirisalo na novi poraz crno-belih. 

Kada je Željko Obradović seo na klupu, sve je bilo jasno...

Laprovitola je imao 17 poena, Ernangomez 15, Parker 12, a Kalinić 9. Aleksa Avramović 28 poena za Partizan, Ledej 16, ostali daleko ispod...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke