Tri dobre strane Partizanove majstorice sa Olimpijom

Autor: Sportske Net
utorak 30.05.2023.
22:25
Izvor: Sportske.net

Ako možemo bar nešto da izvučemo iz ovog poraza...

Miroslav Todorovic
Miroslav Todorovic

Povezane vesti

Cedevita Olimpija je izborila majstoricu u polufinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige, pošto u ,,Stožicama" savladala Partizan, i to peti put zaredomna domaćem terenu. 

Svakako da bi bilo najbolje za Partizan da je u dva utakmice uspeo da se domogne finala AdmiralBet ABA lige i posle generalno naporne sezone i majstorice sa Studentskim centrom, lako stigne do naredne faze i duela sa večitim rivalom. 

Međutim, možda se možemo uhvatiti za nešto što može biti dobro u svemu ovome. 

Prva stvar jeste oporavak Alekse Avramovića. Još uvek se ne zna kada bi bek crno-belih mogao na teren, ali prema informacijama poslednjih dana oporavak šake ide dobro i možda je realno očekivati ga u finalnoj seriji, ukoliko je Partizan izbori. S obzirom na to da je revanš tek 6. juna, a potencijalno finale bi za crno-bele počelo oko 9. juna, možda je povratak Alekse, uz verovatno minimalnu minutažu, moguć.

Druga stvar jeste činjenica da ni Crvenoj zvezdi ne odgovara ovolika pauza, imajući u vidu da su oni svoju polufinalnu seriju završili još 23. maja. Sam trener Ivanović istakao je da ponekd duže pauze mogu biti kontraproduktivne. 

I treća stavka, koja je izvesno pozitivna za klub jeste što će interesovanje za treći meč sa Cedevitom Olimpijom sasvim sigurno rasprodati ,,Štark arenu" i ponovo ćemo gledati spektakl. 

Bilo kako bilo, Partizan nije pokazao dobru košarku u ,,Stožicama", a daleko od svoje najbolje. Revanš je u utorak, 6. juna u ,,Štark areni". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke