Tri najveća razloga poraza Partizana - Bekovi moraju mnogo bolje!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.10.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Baskonija bila svežija.

EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO
EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

Povezane vesti

Poraz Partizana na startu, iako je ekipa odigrala prvo poluvreme na veoma visokom nivou, u drugom je pala i mi smo pokušali da pronađemo razloge poraza crno-belih. 

Izdvojili smo tri ključna po našem mišljenju. 

Energija

Možda je i do manje rotacije što je samo odluka Željka Obradovića, a možda je i do pada koncentracije. Košarkaši Partizana u finišu nisu odigrali dobro, posebno posle fantastičnog prvog poluvremena. 

Odbrana je bila fantastična, da bi u drugom poluvremenu pala koncentracija. 

Ne samo to, manjak energije se video i u situacijama kada je Partizan gubio lopte, imao ih je čak sedam u drugom poluvremenu, a u prvom samo tri. 

Za razliku od Partizana, Baskonija je imala više energije, videli ste Monekea koji je imao još dosta energije i da slavi sa navijačima, kao i da se potom vrati iz svlačionice i da nastavi sa slavljem. 

Procenti šuta

Košarkaši Baskonije su znatno bolji procenat šuta imali u ovoj utakmici. Znate i sami, sve preko 60% u šutu za 2 poena je sjajno, baš toliko su imali košarkaši Baskonije (21-35). Pored toga, znate i da je sve preko 40% šuta za tri poena sjajno, Baskonija je imala 9-21, odnosno 42.9%. 

I Partizan je bio odličan u šutu za tri poena (11-24), imao je čak 45.8%, ali je u šutu za dva baš podbacio, ubacio je 21-40, što je 52.5%. 

Falio je još neko ko bi se pridružio Tajriku Džonsu koji je pogodio čak 9 šuteva za dva poena.

Bekovska linija

Podbacili su bekovi Partizana. Slab procenat šuta skoro svih bekova crno-belih je razlog ovog poraza, verovatno najveći. Karlik Džons, Frenk Nilikina, Ife Lundberg i Sterling Braun su imali šut iz igre ispod 50%, što je nedopustivo ako želite da pobedite Baskoniju u gostima. 

Očekuje se daleko više od njih u nastavku, stekao se i utisak da je Partizan bio u igri samo zahvaljujući odličnim Dejvisu i Tajriku Džonsu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke