Tri od tri, Srbija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.06.2021.
13:49
Izvor: Sportske.net

Stopostotni učinak naših košarkašica u prvoj fazi Evropskog prvenstva.

Twitter/KSS
Twitter/KSS

Povezane vesti

Posle Italije i Grčke, oružje pred najboljim srpskim košarkašicama danas je položila i selekcija Crne Gore.

U trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva Srbija je danas u Valensiji savladala Crnu Goru rezultatom 87:75.

Tako je Srbija kao prvoplasirana u Grupi B izborila direktan plasman u četvrtfinale dok će Italija i Crna Gora tražiti put do četvrtfinala kroz plej-of, ukoliko Grkinje ne naprave neko iznenađenje protiv Italije.

Reprezentacija Crne Gore danas je bolje odigrala prvu četvrtinu, imala i devet poena prednosti, ali u drugoj je sve došlo na svoje mesto, razigrale su se naše reprezentativke, pre svih Tina Krajišnik i Jelena Bruks, pa je Srbija tokom druge četvrtine imala vođstvo i od 45:33.

Pred kraj poluvremena i početkom drugog, usledio je novi nalet Crnogorki koje su serijom 10:0 prišle na samo dva poena razlike. Ipak, naš tim nije dozvolio preokret, izuzev u par navrata je održavao razliku od sedam-osam poena razlike, a u finišu meča stigao je i do ubedljivijeg trijumfa.

Tina Krajišnik je meč završila sa 20 poena i devet skokova, Ivon Anderson ju je pratila sa 14, Bruks sa 13, a Vasić je upisala 12 poena.

U selekciji Crne Gore najefikasnija Getling sa 22 poena, Mujović je upisala 10 uz 12 asistencija, a isti poenterski učinak imala je i Jelena Dubljević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke