Tri opcije za Vasu Micića, gde će igrati sledeće sezone?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.06.2021.
09:31
Izvor: Sportske.net, Al Jazeera

Protekla sezona bila je savršena za njega, ali sada se otvaraju nove mogućnosti.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Vasilije Micić je odigrao sezonu iz snova u dresu turskog Efesa, osvojio je sve najvažnije trofeje, i u Turskoj i u Evroligi, a kakav je njegov doprinos svemu tome najbolje svedoči priznanje na najkorisnijeg igrača Evrolige.

Ono što se već dugo očekuje kada je Micić u pitanju jeste njegov odlazak u NBA ligu, konkretno u Oklahomu, ali to još uvek nije sigurno.

Naime, Micić neće po svaku cenu otići u NBA ligu, svojevremeno je odbio i transfer u Real, osetio da je Efes za njega bolji izbor i  u potpunosti pogodio.

Na tu temu je, između ostalog, govorio u intervjuu za ''Al Džaziru'' i potvrdio da su i dalje u igri tri opcije za narednu sezonu - odlazak u NBA ligu, ostanak u Efesu ili prelazak u neki drugi evroligaški klub ukoliko ''pronađe sebe'' u nekom novom projektu.

''Nemam dilemu. Kada sam bio draftovan 2014, tada sam imao pre workout treninge. Ostavljen sam tada kao jedan od najboljih plejmejkera na draftu. Svestan sam bio da moje telo nije spremno. Realan sam prema sebi. tada je pravljena priča da nakon dve godine idem u NBA, ja to nisam osećao. Razlika između tada i sada jeste da sam sada kroz teren dobio tu priliku, dokazao se, izborio…

Nisam više tako mlad i tačno se zna šta od mene može da se dobije. Gotov sam proizvod i ako dobijem priliku, želim tamo da je dobijem na terenu.

Vrlo sam svestan šta se dešava oko mene i nešto što trenutno osećam jeste da gradacijski gledano voleo bih da saslušam ponude, ako se desi iz NBA lige, da čujem šta je to što mogu fer i pošteno da dobijem.

Ako je to nešto u čemu se ja ne vidim i ne pronalazim ja sam potpuno srećan sa ostankom u Evropi. Sam ostanak u Efesu je prelepa stvar za mene, potencijalno možda promena videćemo, ali će Efes u tom trenuttku imati prioritet da se izjasni pa ćemo da vidimo'', izjavio je Micić.

Jedno je sigurno, biće ovo veoma zanimljivo leto za Micića, pogotovo ako svemu ovome dodamo i predstojeće nastupe za reprezentaciju u pohodu na Olimpijske igre.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke