Tri razloga zašto je Pešić najbolje rešenje za Srbiju

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 07.09.2021.
14:26
Izvor: Sportske.net

Srbija je ostala bez Igora Kokoškova, a po svemu sudeći, novi selektor je Kari Pešić.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Legenda se vratila da otpleše poslednji košarkaški ples, kako to vole da kažu Amerikanci. 

Iskusni Kari Pešić nije zaboravio košarku, dokazivao je to trenirajući Barselonu pre dve sezone, pratio je pomno dešavanja u reprezentaciji Srbije i kao da je govorio "Uzmite mene, pokazaću vam!"

To je u potpunosti u duhu Svetislava Pešića, legendarnog Piroćanca koji je sa svakom reprezentacijom koju je trenirao uzimao zlato. 

Uspeo je to sa Jugoslavijom u dva navrata, na Eurobasketu u Turskoj gde je postavio Stojakovića i Bodirogu za prave lidere gde smo praktično pobeđivali sve sa dvocifrenom razlikom, a potom i godinu dana kasnije kada je bilo problema, ali ih je rešio na sebi svojstven način, iako smo imali Amere u četvrtfinalu koje je odavno istorijsko. 

Uspeo je i mnogo ranije, sa reprezentacijom jedne Nemačke da uzme zlato na Eurobasketu, što dokazuje koliko je veliki. 

Postoji milion razloga zašto je Svetislav Pešić možda i najbolje rešenje za reprezentaciju Srbije, ali smo mi izdvojili tri ključna. 

Disciplina

Ne postoji dovoljno velika zvezda koja je veća od Svetislava Pešića. Pitajte Vladimira Radmanovića, bivši selektor Đorđević je rekao i da je "Bananamen" plakao kasnije. 

Definitivno nešto što je potrebno reprezentaciji, stižu mlade "zvezde" koje je potrebno spustiti na zemlju u pravom trenutku, a uzdignuti kada je to najpotrebnije. 

Atmosfera

Večiti šoumen, retki su treneri sa takvim smislom za humor. I kada njegova ekipa "skida gaće", i kada je najbolja, atmosfera je uvek na najvišem stupnju. 

Autoritet

Uz dužno poštovanje prema Igoru Kokoškovu, moramo priznati da je Svetislav Pešić neko ko je odavno izgradio ime u svetskoj košarci i ko je sa većim autoritetom za mesto selektora Srbije.

Kada imate nekoliko najkorisnijih igrača u svom sastavu, MVP igrača ABA lige, MVP igrača NBA lige, MVP igrača Evrolige, onda morate imati i trenera koji može da umiri preveliki naboj moći koji može imati negativan efekat. 

Čekamo ozvaničenje, ali je jasno, Pešić preuzima reprezentaciju i možemo samo reći jedno - vreme je za zlato!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke