Trijumf Srbije u Beogradu, rutinska završnica meča slomila Slovačku!

Autor: Ivan Cvetković
petak 25.02.2022.
22:05
Izvor: Sportske.net

Veoma bitna pobeda za "orlove".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u Beogradu Slovačku rezultatom 75:63 (24:18, 20:18, 18:18, 13:9) u okviru trećeg kola grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Izabranici Svetislava Pešića upisali su veoma važan trijumf u kvalifikacijama za svetsku košarkašku smotru, a Slovaci su dali sasvim pristojan otpor podmlađenoj selekciji domaćina.

Srbija je stekla vođstvo i od samog početka meča diktirala ritam, da bi početkom druge četvrtine stigla i do dvocifrene prednosti.

Slovake su u igri držali Iring i Brodžijanski, ali više od solidnog otpora nisu mogli, a "orlovi" su sigurnom igrom u poslednjoj četvrtini vrlo brzo prelomili meč.

Srbija je slavila na krilima Avramovića koji je postigao 14 poena, 13 je dodao Marko Jagodić-Kuridža, dok su dvocifreni bili još i Trifunović i Ristić sa po 12 poena.

U selekciji poražene ekipe, Brodžijanski je upisao 23 poena, a Iring je uz 14 poena dodao osam uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Reprezentacija Srbije će svoj naredni meč u ovom kvalifikacionom prozoru odigrati protiv istog rivala, ovoga puta u Slovačkoj, a susret je na programu 28. februara od 18 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke