Trijumfalni povratak Ace Petrovića na klupu Hrvatske! Prvo, pa ''stotka''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.11.2022.
22:36
Izvor: Sportske.net

Hrvati na povratničkom debiju novog selektora ubedljivo trijumfovali u Austriji.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Hrvatske se posle elimnacije u prvom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, sada takmiči u pretkvalifikacijama za naredno Evropsko prvenstvo.

Večeras je pod vođstvom novog selektora Aleksandra Petrovića ostvarila ubedljivu pobedu na gostovanju selekciji Austrije rezultatom 100:75 i učvrstila se na prvom mestu u svojoj grupi sa tri pobede iz tri utakmice.

Podsetimo, u prethodne dve utakmice selekciju Hrvatske je vodio Damir Mulaomerović, ali on se posle neuspeha na septembarskom Evrobasketu povukao sa te funkcije i do daljnjeg je ulogu selektora preuzeo sportski direktor hrvatskog nacionalnog tima Aleksandar Petrović.

Njegov tim je večeras loše počeo utakmicu, Austrija je posle prve četvrtine vodila sa 24:18, ali su Hrvati zatim uspeli da preuzmu kontrolu, a utisak je da su sve dileme bile rešene ne kraju treće četvrtine, kada je Hrvatska stekla petnaestak poena prednosti.

Roko Badžim je sa 23 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Roko Prkačin je upisao 15, a Toni Perković 14 poena. Austrijance je predvodio Bogić Vujošević sa 18 poena, Poljak je upisao 16, a Radoš 13, uz osam skokova.

Hrvatska sada ima skor 3-0, druga je Poljska sa 2-1, treća Švajcarska sa 1-2 i četvrta Austrija sa sva tri poraza. 

Hrvati sledeću utakmicu igraju u nedelju protiv Poljske na svom terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke