Triler u Ljubljani, Partizan i dalje ne ume sa Cedevita Olimpijom u Stožicama!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 20.11.2023.
19:31
Izvor: Sportske.net

Veoma uzbudljiv i efikasan meč, na kraju, poraz šampiona u Sloveniji.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi su u Ljubljani od ekipe Cedevita Olimpija rezultatom 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 20:18) u okviru osmog kola AdmiralBet ABA lige.

Beogradski tim zabeležio svoj treći poraz u regionalnom takmičenju, a već šest utakmica ne zna za pobedu u Stožicama otkako je Cedevita Olimpija ponela to ime.

Posle rezultatske klackalice na početku meča, sredinom prve četvrtine "crno-beli" su se "odlepili" serijom 7:0, te su u jednom trenutku stekli i "plus 7".

Partizan umalo nije stigao i do dvocifrenog vođstva, ali umesto toga usledila je povreda Avramovića koji je posle udarca Klobučara otišao na klupu krvavog nosa.

Od tog trenutka, Cedevita Olimpija je zahvaljujući veoma raspoloženom Jaki Blažiču dvema trojkama uspela da istopi prednost rivala, nakon čega je domaćin i poveo.

Videli smo neizvesnu završnicu prvog poluvremena koja je na kraju pripala Cedevita Olimpiji posle poena Kobsa.

Nastavio je domaćin sa odličnom igrom i u trećoj deonici koju su takođe dobili, no Doužer i Kaminski su "vukli" Partizan koji je pred odlučujuću četvrtinu ipak otišao sa dva poena zaostatka.

Stjuart je trojkom na početku poslednje deonice meča odveo svoj tim na pet poena prednosti koju je imao u više navrata, ali na minut do kraja meča, Naneli je približio Partizan na dva poena zaostatka.

Više od toga gosti nisu mogli, usledio je pogodak Džonsa koji je overio trijumf domaćina.

Utakmicu je obeležio i učinak Jake Blažiča koji je postigao 29 poena i šest skokova. Prepelič je postigao 18 poena i na to dodao 11 asistencija, Džons uz 17 pogodaka ima i devet skokova, dok je Stjuart dodao 12 poena.

U Partizanu, Kaminski je postigao 20 poena, Ledej je upisao 17, Doužer 14, a Kaboko 10.

Uskoro opširnije.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke