Trinkijeri bez rešenja za raspucanog Šildsa, Bajern se kasno probudio!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.05.2021.
22:47
Izvor: Sportske.net

Imamo još jednog učesnika završnog turnira Evrolige.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Košarkaši italijanskog Milana plasirali su se večeras na fajnal-for Evrolige, pošto su u majstorici četvrtfinala na svom terenu savladali minhenski Bajern rezultatom 92:89.

Ekipa Andree Trinkijerija je nešto bolje započela utakmicu, imala je blagu prednost u većem delu prve četvrtine, ali to nije dugo potrajalo.

Stvari su počele da se menjaju krajem prve i početkom druge četvrtine, kada je Milano napravio seriju 14:2 i poveo sa 35:24. Od tog trenutka, Bajern je uspeo u par navrata do kraja prvog poluvremena da spusti razliku na sedam poena razlike, ali više od toga nije mogao.

U drugo poluvreme ušlo se rezultatom 50:40 u korist Milana, koji je tokom trećeg kvartala prednost dodatno uvećao, bilo je 72:55 pred kraj ovog dela igre, kada je delovalo da Bajern nema snage da uzvrati.

Takav utisak stekao se i u najvećem delu poslednje četvrtine, kada je Milano rutinski održavao ubedljivu prednost, sve do ulaska u poslednji minut.

A onda, neočekivani nalet Bajerna u samom finišu! Pokrenuo ga je Vladimir Lučić, trojkom za 91:82, potom Rejnolds vezuje pet poena, pa Boldvin pogađa za 91:89 na 14 sekundi pre kraja.

Čak i tada je Milano imao sve u svojim rukama, ali onda greši Šilds i daje priliku Bajernu da dođe i do pobede. Međutim, posle Trinkijerijevog tajm-auta, Boldvin gubi loptu, Lučić pravi faul nad Šildsom koji na sedam sekundi pre kraja pogađa jedno slobodno bacanje za konačnih 92:89. Do kraja Cipser je pokušao da donese produžetak Bajernu, ali nije bio precizan.

Definitivno, junak ovog trijumfa italijanskog tima bio je Šejvon Šilds, za koga odbrana Bajerna nije imala rešenja. Šilds je utakmicu završio sa 34 poena, pet skokova i dve asistencije, Dilejni je upisao 16, a Hajns 12 poena. Naš Vladimir Micov bez poena, upisao je jedan skok za 12 minuta u igri.

U Bajernu Rejnolds 19 poena i 10 skokova, Boldvin ga je pratio sa 17, Džonson je upisao 14 uz devet skokova. Srpski reprezentativac Vladimir Lučić zaustavljen je na osam poena, tri skoka i dve asistencije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke