Trinkijeri: "Igraju odbranu kao Maldini i Nesta"

Autor: Sportske Net
utorak 19.03.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Ne čudi...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Žalgirisa u 30. kolu Evrolige dočekuju Virtus u Kaunasu. Trener litvanske ekipe Andrea Trinkijeri se poslužio nekadašnjim fudbalskim igračima Italije ne bi li dočarao kakvu odbranu igra Virtus. 

"Danijel Haket, Alesandro Pajola i Isaja Kordinije su među najboljim defanzivnim igračima Evrolige. Igraju odbranu kao nekad Paolo Maldini i Alesandro Nesta u Milanu. Nije im potrebna pomoć jer su sposobni da sačuvaju svakoga 1 na 1“, rekao je Trinkijeri, koji je odrastao u Milanu, gradu koji ima dva evropska šampiona i 10 titula prvaka zemlje. 

Meč se igra u utorak od 19 časova, a Italijan je dodao da će se nejgov tim boriti za svaku pobedu, bez obzira na plasman na tabeli ove godine.

"Očekuje nas zahtevna utakmica, naročito posle tri uzastopna poraza kojima smo se udaljili od Top 10 timova na tabeli Evrolige. Pred nama je zadatak da pronađemo ritam u napadu, a da na drugoj strani zaustavimo tandem Tornike Šengelija/Marko Belineli. To su izrazito iskus ni igrači, koji igraju na vrhunskom nivou cele sezone. Moramo da investiramo maksimalnu energiju da bismo pobedili“, rekao je bivši trener Partizana.

Virtus u Litvaniju putuje sa četiri poraza u nizu, kojima je doveo u pitanje direktan plasman u četvrtfinale, iako je u jednom periodu sezone bio drugi na tabeli. Žalgiris je na 15. mestu sa skorom 11-18 i rasterećen je neizvesnosti oko plasmana u plej-in i plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke