Trinkijeri: "Kad nisam mogao ja dobiti utakmicu, neka dobije Partizan"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.12.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Italijan bio emotivan.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Bajerna iz Minhena Andrea Trinkijeri emotivno je govorio o dočeku navijača Partizana uoči današnje utakmice dva tima u "Štark areni" u okviru Evrolige.

Partizan je bio bolji od nemačkog sastava pred svojim navijačima koji su ovacijama dočekali Andreu Trinkijerija. Italijan se po prvi put po odlasku vratio među pristalice crno-belih, ali u odelu drugog tima.

"Nemam reči kojima bih se zahvalio. Bilo mi je... Još me sad, ono, u srce. Kad već nisam ja mogao dobiti utakmicu, neka dobije Partizan. Hvala svima. Doček je bio kao u snovima. Ovo je specifičan klub. Najbolji navijači na svetu. To ne moram ja da kažem, to se zna", kazao je Trinkijeri.

Koliko može Bajern bez Lučića, Obsta, Gifija, Šiška?

"Teška je ova sezona... Dva puta smo išli na majstoricu za ulazak na fajnal-for, a svi su rekli da smo za 15, 16, 17, 18. mesto... Ove godine je paklena konkurencija i teško je. Čekam dan kada ćemo biti kompletna ekipa. Ekipa se borila, dala sve od sebe u ovakvoj atmosferi. Neću sad doći sa pištoljem i pucati na svoje igrače... Partizan je igrao sa visokim bekovima, imali smo probleme. Ne kritikujem nikoga, ali Partizan je imao mnogo više penala. To kažu brojke. U ovom trenutku, pružili smo maksimum. U ovoj atmosferi, protiv ovakvog tima".

Upitan je da prokomentariše konkurenciju u Evroligi ove sezone gde se posebno ističe Baskonija.

"Nemoguće je igrati protiv Baskonije u ovom trenutku. Njima fizioterapet šutira tri trojke kada hoće. Sedamnaest ekipa želi da igra plej-of, ali samo osam može. Svi se pojačavaju. Ko je gde, za mesec dana ćemo videti".

Šta misli o Partizanu i koji su dometi ovog tima?

"Vidim Partizan kao dobru ekipu, koja prvi put posle mnogo godina igra Evroligu. Prvi put Partizan igra ovakvu Evroligu sa 34 utakmice. Mislim da mogu među osam, navijaću za to. Imaju najboljeg trenera, dobre fizikalije... Samo im je mir neophodan. Ovo je teško mesto. Ima tu velikog pritiska. Pričali bismo svi drugačije da je Partizan dobio derbi. Primili su tri trojke u poslednjem minutu i izgubili... Mislim da je Partizan vrhunska ekipa sa vrhunskim trenerom. Samo polako, samo mir... Još mnogo stvari će se desiti do kraja sezone. Ekipa će ići i gore i dole, igrači će se povređivati, mnogo toga će se dešavati", podvukao je Trinkijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke